Παρασκευή 13 Μάρτη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Η απάντηση στο Κιλελέρ

Κι ενώ τα "αγροτοδικεία" δουλεύουν πυρετωδώς, εκδίδοντας καταδικαστικές αποφάσεις σε βάρος των αγωνιστών της αγροτιάς, οι αγρότες της Θεσσαλίας κι ολόκληρης της Ελλάδας - μαζί με τους άλλους εργαζόμενους της πόλης και του χωριού - ετοιμάζονται να γιορτάσουν αγωνιστικά το Κιλελέρ, με συλλαλητήριο την Κυριακή στην Καρδίτσα και άλλες εκδηλώσεις.

Είναι έτοιμοι να δώσουν μια ακόμα απάντηση στην τρομοκρατία της κυβέρνησης, που εκδηλώνεται με τα ΜΑΤ και το "δικαστικό δρεπάνι". Και ταυτόχρονα να στείλουν μήνυμα συνέχισης και κλιμάκωσης του αγώνα τους για την ανατροπή της αντιαγροτικής πολιτικής της ΕΕ.

Πρέπει επιτέλους να αντιληφθούν οι κυβερνώντες ότι έχουν να κάνουν με αγωνιστές που δεν τρομοκρατούνται εύκολα και είναι αποφασισμένοι να δώσουν τη μάχη μέχρι τέλος. Γνωρίζουν βεβαίως ότι ο αγώνας τους θα είναι πολύμορφος και μακροχρόνιος, αλλά δεν έχουν και άλλη επιλογή, προκειμένου να μείνουν στον τόπο τους, να καλλιεργούν τη γη τους, να επιβιώσουν.

Είναι σίγουρο ότι το αγροτικό κίνημα θα συνεχίσει να αντιστέκεται και να αντεπιτίθεται στην αντιαγροτική πολιτική. Τι θα κάνει η κυβέρνηση; Θα γεμίσει τις φυλακές της χώρας με αγρότες; Δεν υπάρχει ούτε ένας σοβαρός άνθρωπος στην κυβέρνηση που να σκεφτεί πού μπορεί να οδηγήσει αυτή η πολιτική; Η είναι όλοι τους τόσο υποταγμένοι στα αφεντικά των Βρυξελλών, που δε σκέφτονται τίποτε άλλο; Μάλλον το δεύτερο...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ