Παρασκευή 13 Μάρτη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
Και πολίτες β' κατηγορίας

Ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας αντιμετωπίζονται, από τους εκάστοτε δημάρχους, οι κάτοικοι του συνοικισμού Αλημπέκιοι του Δήμου Σερρών, που στην πλειοψηφία τους είναι τσιγγάνοι. Αυτό κατήγγειλαν οι ίδιοι οι κάτοικοι, στο κλιμάκιο της "Ενωτικής Αγωνιστικής Δημοτικής Κίνησης" Σερρών που πραγματοποιεί περιοδεία στις συνοικίες του δήμου, συζητώντας με τους κατοίκους και καταγράφοντας τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Στο συγκεκριμένο συνοικισμό δεν υπάρχει σύστημα αποχετευτικών αγωγών με αποτέλεσμα να πλημμυρίζουν τα σπίτια των τσιγγάνων ακόμη και με την παραμικρή βροχόπτωση, ενώ δεν υπάρχουν ασφαλτοστρωμένοι δρόμοι. Επίσης, ζητούν από τη Δημοτική Αρχή να τους παραχωρηθούν ισάξια οικόπεδα με αυτά που απαλλοτριώθηκαν από το δήμο, όταν ο συνοικισμός εντάχθηκε στο Σχέδιο Πόλης, ώστε να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν το έντονο στεγαστικό πρόβλημα που υπάρχει στην περιοχή.

Η "Ενωτική Αγωνιστική Δημοτική Κίνηση", δηλώνει ότι θα αγωνιστεί μαζί με τους κατοίκους του συνοικισμού για την επίλυση των αιτημάτων τους, και τους κάλεσε να αγωνιστούν για να σταματήσει η μετατροπή του Δήμου Σερρών σε μια επιχείρηση που έχει μόνο στόχο το κέρδος και κωφεύει στα προβλήματα και τις αγωνίες των κατοίκων του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ