Παρασκευή 13 Μάρτη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΝΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ
Υποχρέωση του κράτους η στέγαση των σπουδαστών

Ζητούν την απόσυρση της διάταξης του νομοσχεδίου για τα ΤΕΙ που προβλέπει επιδότηση ενοικίου και σύνδεση της στέγασης με την επίδοση των σπουδαστών

Την απόσυρση της ρύθμισης που περιέχεται στο νομοσχέδιο για τα ΤΕΙ και αφορά την επιδότηση ενοικίου στους σπουδαστές και συνδέει το δικαίωμα σίτισης και στέγασης με την επίδοση στις σπουδές, ζητούν οι "Πανσπουδαστικές Κινήσεις Συνεργασίας".Με ανακοίνωσή τους τονίζουν ότι η απάντηση θα δοθεί από τους σπουδαστές με την κινητοποίηση που προγραμματίζουν μαζί με φοιτητές την Τετάρτη, 18 του Μάρτη.

Στην ανακοίνωση, οι ΠΚΣ αναφέρουν: "Για άλλη μια φορά η κυβέρνηση και το υπουργείο Παιδείας, αποδείχνουν ότι είναι πιστοί και υποτακτικοί στις κατευθύνσεις που τους δίνουν τα επιτελεία των Βρυξελλών. Με το νομοσχέδιο που κατέθεσε για τη "Ρύθμιση θεμάτων οργάνωσης και λειτουργίας των ΤΕΙ", προχωράει στην παραπέρα υπονόμευση του δωρεάν χαρακτήρα της εκπαίδευσης και στη λειτουργία της με όρους "ανταποδοτικότητας".

Ετσι, τονίζεται, στην παράγραφο 18 του άρθρου 1 καθορίζεται ότι η μεριμνά για τη σίτιση και τη στέγαση, θα γίνεται με κριτήρια την οικονομική κατάσταση και την επίδοση στις σπουδές!!!. Κάτι που θα οδηγήσει ακόμα περισσότερους σπουδαστές να εγκαταλείψουν τις σπουδές τους και να στραφούν στους "ευέλικτους" κύκλους κατάρτισης των ΠΣΕ. Παραπέρα στο ίδιο άρθρο, καταργείται ουσιαστικά η χορήγηση υποτροφιών, καθώς βαφτίζονται τα "άτοκα δάνεια" υποτροφίες. Δηλαδή, έστω και αναδρομικά πληρώνεις ό,τι το κράτος έχει υποχρέωση να παρέχει δωρεάν!!!.

Ο επικίνδυνος αντιδραστικός κατήφορος της κυβέρνησης δεν έχει τέλος. Την απάντηση θα τη λάβουν σύντομα, στις 18 του Μάρτη, στις κινητοποίησεις που έχουν εξαγγείλει φοιτητικοί - σπουδαστικοί σύλλογοι, που πλάι στα υπόλοιπα αιτήματα, θα προστεθεί και η απαίτηση να αποσυρθεί το συγκεκριμένο άρθρο του νομοσχεδίου".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ