Παρασκευή 13 Μάρτη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Πάνω από 10.000 αγρότες στο εδώλιο

Οταν πάνω από 10.000 Ελληνες αγρότες σε όλη την Ελλάδα σύρονται στα δικαστήρια, πολλοί καταδικάζονται σε βαριές ποινές κι αναγκάζονται να πληρώσουν πολλά χρήματα για να μην πάνε φυλακή, τότε "κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της Δανιμαρκίας".

Ολοι σε τούτη τη χώρα γνωρίζουν ότι οι διωκόμενοι αγρότες δεν είναι ούτε κλέφτες, ούτε απατεώνες, ούτε εγκληματίες για να υφίστανται τις συνέπειες του νόμου. Είναι άνθρωποι του μόχθου, οικογενειάρχες, τίμιοι, νοικοκύρηδες και αγωνιστές της ζωής που αντιδρούν στην αδικία μιας πολιτικής που επιχειρεί να τους ξεριζώσει βίαια από τη γη τους.

Κι όμως. Η κυβέρνηση και η αδέκαστη δικαιοσύνη επιφυλάσσουν γι' αυτούς τους κοινωνικούς αγωνιστές μια συμπεριφορά που αρμόζει σε εγκληματίες του ποινικού δικαίου. Εχουμε πολλές φορές επισημάνει ότι η ποινικοποίηση των αγώνων της αγροτιάς και η "βιομηχανία" καταδικαστικών αποφάσεων σε βάρος των αγωνιστών, δημιουργεί μέγα πολιτικό πρόβλημα στη χώρα μας. Είναι πρόβλημα πολιτικού διωγμού εναντίον ενός κοινωνικού στρώματος που αποτελεί το 20% και πλέον του οικονομικά ενεργού πληθυσμού της χώρας. Είναι θέμα παραβίασης ουσιαστικών δημοκρατικών δικαιωμάτων του λαού. Η κυβερνητική και δικαστική τακτική έναντι των αγροτών αγγίζει πλέον τα όρια πολιτικής εκτροπής!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ