Παρασκευή 13 Μάρτη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
88 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ ΚΙΛΕΛΕΡ
Σταθμός αγώνα για την αγροτιά!

Στην Καρδίτσα την Κυριακή η κεντρική εκδήλωση (το πανελλαδικό συλλαλητήριο) για την επέτειο της εξέγερσης. Οι αγρότες μαζί με τους άλλους εργαζόμενους απέναντι στην αντιλαϊκή επίθεση των μονοπωλίων!

Σταθμό στην αγωνιστική απάντηση που δίνει η αγροτιά της χώρας μας στη λυσσαλέα επίθεση των σύγχρονων τσιφλικάδων, της Ευρωπαϊκής Ενωσης και των ντόπιων πολιτικών υποτακτικών της, με τους μεγαλειώδεις αγώνες της που κλιμακώνει τα τελευταία χρόνια, θα αποτελέσει ο φετινός γιορτασμός της επετείου της εξέγερσης του Κιλελέρ.

Μεθαύριο Κυριακή, γίνεται στην Καρδίτσα η κεντρική εκδήλωση. Η καρδιά της αγροτιάς θα χτυπήσει δυνατά στο χώρο έξω από το σιδηροδρομικό σταθμό, όπου θα γίνει το μεγάλο πανελλαδικό αγροτικό συλλαλητήριο μνήμης και τιμής στους εξεγερμένους προγόνους τους του Κιλελέρ, αλλά και υπόσχεσης για συνέχιση των αγωνιστικών παρακαταθηκών τους. Εκεί θα είναι και οι εργάτες, οι επαγγελματοβιοτέχνες, οι νεολαίοι, οι συνταξιούχοι, όλοι όσοι δοκιμάζονται από την επέλαση των αντιλαϊκών πολιτικών του πολυεθνικού κεφαλαίου. Το συλλαλητήριο αυτό θα αποτελέσει το αποκορύφωμα του τριήμερου γιορτασμού του Κιλελέρ, που διοργανώνεται με ευθύνη της ΠΑΣΕ αύριο, μεθαύριο, και τη Δευτέρα.

Οι εκδηλώσεις αυτές θα αποτελέσουν επίσης απάντηση και στην κυνική προκλητικότητα της κυβέρνησης, που ουσιαστικά ασέλγησε στη μνήμη των πεσόντων του Κιλελέρ, καταδικάζοντας 64 αγρότες στα Τρίκαλα, που "τόλμησαν" να διεκδικήσουν τα αδικαίωτα αιτήματά τους στις κινητοποιήσεις του '95, ενώ άλλοι 34 αγρότες από την Πιερία καταδικάστηκαν για τη συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις του '94! Με αυτόν τον τρόπο, η κυβέρνηση νομίζει ότι θα τρομοκρατήσει τους αγρότες, οι οποίοι όμως έδωσαν μια πρώτη γεύση για το τι θα ακολουθήσει με το προχτεσινό συλλαλητήριο στην πλατεία Ρήγα Φεραίου ενάντια στη δικαστική απόφαση, διαδηλώνοντας πως η τρομοκρατία δεν πρόκειται να περάσει.

Το πρόγραμμα των τριήμερων εκδηλώσεων έχει ως εξής:

- Αύριο: Στις 11 π.μ. επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο του Κιλελέρ. Θα ακολουθήσει χαιρετισμός από φορείς της Κοινότητας Κιλελέρ, ομιλία από εκπρόσωπο της ΠΑΣΕ και κατάθεση στεφανιών. Στις 2 μ.μ. της ίδιας μέρας, θα πραγματοποιηθεί πανελλαδική σύσκεψη Συντονιστικών Επιτροπών Αγώνα από όλη τη χώρα. Στη σύσκεψη θα γίνει αποτίμηση του αγώνα των αγροτών μέχρι σήμερα, καθώς και ο σχεδιασμός και προγραμματισμός της συνέχισής του σε πανελλαδικό επίπεδο.

- Μεθαύριο Κυριακή: Πανελλαδικό συλλαλητήριο στην Καρδίτσα στις 11 π.μ. στο σιδηροδρομικό σταθμό με τη συμμετοχή αγροτών από όλη τη χώρα και τρακτέρ από τα χωριά του νομού. Μετά τις ομιλίες και το ψήφισμα, θα ακολουθήσει καλλιτεχνικό πρόγραμμα με το συγκρότημα του Θωμά Μπακαλάκου. - Δευτέρα 16 Μάρτη: Μεγάλη συναυλία αφιερωμένη στους αγώνες της αγροτιάς, με τους Βασίλη Παπακωνσταντίνου,Λαυρέντη Μαχαιρίτσα και Διονύση Τσακνή στο κλειστό γυμναστήριο της Νεάπολης.

Η ΠΑΣΕ απευθύνει κάλεσμα για μαζική συμμετοχή σε όλο το λαό, ενώ ταυτόχρονα καλεί να συμμετάσχουν τα κόμματα, οι βουλευτές, οι δημόσιες αρχές, οι Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις, οι δήμοι, οι κοινότητες, μαζικές οργανώσεις και φορείς.

Η ΠΕΑΕΑ

Τα Κεντρικά Γραφεία της ΠΕΑΕΑ συμμετέχουν στις διήμερες εκδηλώσεις προς τιμήν της επετείου της εξέγερσης των αγροτών του θεσσαλικού κάμπου, αλλά και των τωρινών μαχητών των αγροτικών κινητοποιήσεων ενάντια στην κυβερνητική πολιτική, που θα γίνουν στο Κιλελέρ και στην Καρδίτσα, Σάββατο 14 και Κυριακή 15 - 3 - 98.

Για το λόγο αυτό, πραγματοποιούν διήμερη εκδρομή στην Καρδίτσα. Αναχώρηση με πούλμαν από την πλατεία Κάνιγγος αύριο στις 7 π.μ. Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 88.31.368, 82.34.296, 38.44.853 και 82.25.407.

  • Διήμερη εκδρομή το Σάββατο και την Κυριακή διοργανώνει για τον ίδιο λόγο και η Πανελλήνια Ενωση Αγωνιστών Τραυματιών Αναπήρων Θυμάτων 1944 - 1967(ΠΕΑΤΑΘ), με αναχώρηση επίσης αύριο στις 7 π.μ. από την πλατεία Κάνιγγος. Πληροφορίες στα τηλέφωνα 32.20.183 και 58.17.384.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Με καθημερινή δράση προετοιμάζεται το συλλαλητήριο στο Κιλελέρ(2018-03-08 00:00:00.0)
Κάλεσμα της ΠΑΣΥ για μαζική συμμετοχή(2015-03-14 00:00:00.0)
Την Κυριακή ο γιορτασμός του Κιλελέρ(2011-03-25 00:00:00.0)
Η αγροτιά συνεχίζει τον αγώνα(1998-03-14 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ