Παρασκευή 13 Μάρτη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ασύδοτοι συνεχίζουν την τρομοκρατία οι σχολάρχες

Χτες το πρωί η διεύθυνση της σχολής ΧΑΤΖΗΠΕΡΗ προπηλάκισε, φυλάκισε και οδήγησε στην Αστυνομία μέλη του Συλλόγου Σπουδαστών Ιδιωτικών Σχολών, επειδή μοίραζαν ενημερωτικό υλικό στους συναδέλφους τους

Το πραγματικό πρόσωπο των σχολαρχών αποκαλύφθηκε για μια ακόμη φορά χτες, αυτή τη φορά στην ιδιωτική σχολή ΧΑΤΖΗΠΕΡΗ. Η διεύθυνση της σχολής, χρησιμοποιώντας μεθόδους που θυμίζουν άλλες εποχές, προπηλάκισε, κλείδωσε στη σχολή και έστειλε στο Αστυνομικό Τμήμα μέλη του Συλλόγου Σπουδαστών Ιδιωτικών Σχολών, οι οποίοι βρέθηκαν εκεί για να μοιράσουν ενημερωτικό υλικό και να καλέσουν τους συναδέλφους τους για την κινητοποίησή τους την ερχόμενη Τρίτη και τις εκλογές του Συλλόγου.

Με το πρόσχημα ότι η σχολή είναι "δικό του μαγαζάκι", ο Γ. Ζωτάκης,διευθυντής της σχολής, χρησιμοποιώντας "προχωρημένες μεθόδους", κλείδωσε μέλη του συλλόγου για περίπου δύο ώρες στη σχολή, λέγοντάς τους να του δώσουν το ενημερωτικό υλικό, να το μελετήσει και αν το εγκρίνει να το δώσει στους σπουδαστές.

Στη συνέχεια κάλεσε την Αστυνομία και τα μέλη του Συλλόγου Τάκης Σέγκος,Αρης Γιοσμάογλου,Δήμητρα Χιόνη,καθώς και ο Κώστας Μυτιληνιού,μέλος του ΔΣ Συνδικάτου Μετάλλου "Ο ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ", οδηγήθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα Εξαρχείων. Μετά από συζήτηση, δεν κατατέθηκε μήνυση από καμιά πλευρά, αφού ο ιδιοκτήτης της σχολής υποσχέθηκε ότι τα μέλη του Συλλόγου θα μπορούν να μοιράζουν ενημερωτικό υλικό στη σχολή όποτε αυτοί θελήσουν.

Ο Τάκης Σέγκος μάς είπε: "Τους σχολάρχες τούς ενοχλεί όταν υπάρχει συνδικαλιστική δράση μέσα στις σχολές, στους χώρους αυτούς που βγαίνουν εργαζόμενοι μιας χρήσης, που θα έχουν το κεφάλι σκυμμένο, τους αυριανούς δηλαδή υποτακτικούς του συστήματος. Τους ενοχλεί η δράση μας. Τους ενοχλεί που βγάζουμε όλα τα "άπλυτά" τους στη φόρα, που δείχνουμε ότι ο μόνος δρόμος είναι ο αγώνας για δημόσια δωρεάν παιδεία".

"Τα γεγονότα που έγιναν μας γυρίζουν σε άλλες εποχές. Είναι καθαρά χουντικές", μας είπε με τη σειρά του ο Αρης Γιοσμάογλου,ενώ η Δήμητρα Χιόνη τόνισε: "Μας "φυλάκισαν" μόνο και μόνο γιατί πήγαμε στη σχολή να ενημερώσουμε τους συναδέλφους μας και να ζητήσουμε να συμπορευτούν και αυτοί μαζί μας".

Στο πλευρό των σπουδαστών βρέθηκε ο Γιώργος Θεοδώρου,μέλος του προεδρείου του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας, ο οποίος, σχολιάζοντας το περιστατικό, μας είπε: "Αυτή η κίνηση τρομοκρατίας γίνεται σε μια περίοδο που φουντώνει το φοιτητικό - σπουδαστικό κίνημα, που ενώνεται με το εργατικό - λαϊκό και από κοινού προσανατολίζονται σε μια κατεύθυνση να πολεμήσουν αυτή την πολιτική. Τέτοια κρούσματα σαν και αυτό το λαϊκό κίνημα δε θα επιτρέψει να ξαναγίνουν, μπαίνοντας φραγμός σ' αυτή την πολιτική που τα ενθαρρύνει και δίνει το "πράσινο φως"".

Ο Σύλλογος Σπουδαστών

Ο Σύλλογος Σπουδαστών Ιδιωτικών Σχολών μετά τα χτεσινά γεγονότα εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία μεταξύ άλλων τονίζει: "Ο στόχος τους είναι φανερός. Θέλουν να μη γίνει γνωστή η ψευτιά που κρύβεται πίσω από τις ιλουστρασιόν υποσχέσεις που γράφονται στα φυλλάδιά τους. Θέλουν να κρυφτεί η αλήθεια της ανεργίας που όλους μας περιμένει, μα πάνω απ' όλα θέλουν να αποτρέψουν κάθε σκέψη για συλλογική διεκδίκηση. Οχι, δε σκέφτονται μονάχα το παρόν των ιδιωτικών σχολών, φροντίζουν κυρίως για το μέλλον. Υποταγμένοι σήμερα σπουδαστές, διπλά υποταγμένοι εργαζόμενοι και άνεργοι αύριο. Ξέρουν καλά ότι ο Σύλλογος μπορεί να διεκδικήσει και να κερδίσει πολλά. Αυτό φοβούνται. Τους το λέμε καθαρά. Δε μας εμποδίζουν οι απειλές τους".

Η Εργατική Επιτροπή του ΚΣ της ΚΝΕ

Η Εργατική Επιτροπή του ΚΣ της ΚΝΕ καταγγέλλει την τακτική των διευθύνσεων των Ιδιωτικών ΙΕΚ και κυρίως τη χτεσινή στάση της διεύθυνσης της σχολής ΧΑΤΖΗΠΕΡΗ. Καλεί τους χιλιάδες των σπουδαστών, που χρυσοπληρώνουν τους εμπόρους της γνώσης, να δώσουν οι ίδιοι την απάντηση, αγκαλιάζοντας το σύλλογό τους, συμμετέχοντας, διεκδικώντας δημοκρατία στις σχολές, συνδικαλιστικές ελευθερίες, αγωνιζόμενοι ενάντια στις συνεχιζόμενες αυξήσεις των διδάκτρων, για το δικαίωμα όλων των νέων να μορφώνονται σε σύγχρονα αναβαθμισμένα δημόσια και δωρεάν σχολεία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ