Παρασκευή 13 Μάρτη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΝΙΣΧΥΤΙΚΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ
Υποκριτικό ενδιαφέρον για τους "αδύνατους" μαθητές

Αφού καλά καλά με τις νέες ρυθμίσεις για το ενιαίο λύκειο το υπουργείο Παιδείας διώχνει ουσιαστικά τους μαθητές από τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, ανακοινώνει μέτρα "φροντιστηριακού τύπου" για τη βοήθεια των μαθητών που παρουσιάζουν μαθησιακά κενά, αντί να πάρει μέτρα για την ενίσχυσή τους στο πλαίσιο λειτουργίας του σχολείου. Χτες, ο υπουργός Παιδείας παρουσίασε την απόφαση για τη συγκρότηση και λειτουργία τμημάτων ενισχυτικής διδασκαλίας, η οποία υπογράφτηκε χτες.

Σύμφωνα με την απόφαση του υπουργείου Παιδείας, το πρόγραμμα, που φέτος θα εφαρμοστεί πιλοτικά, θα ξεκινήσει για τους μαθητές της Α Λυκείου στις 23 Μάρτη και θα λήξει στις 29 Μάη, για τα Αρχαία και Νέα Ελληνικά,Μαθηματικά,Φυσική και Χημεία,2 - 4 διδακτικές ώρες εβδομαδιαίως για κάθε μάθημα. Η διάρκεια του προγράμματος πρόσθετης στήριξης είναι τουλάχιστον 6 βδομάδες και όχι μεγαλύτερη των 14. Οι μαθητές μπορούν να παρακολουθούν μέχρι 12 ώρες εβδομαδιαίως. Τα προγράμματα λειτουργούν μετά το τέλος του ημερήσιου προγράμματος, δηλαδή 3 έως 4 ώρες επιπλέον τη μέρα ή και τα Σάββατα, ανάλογα με τις συνθήκες σε κάθε τόπο, καθώς δε λειτουργούν όλα τα σχολεία σε πρωινή βάρδια. Οι καθηγητές που θα διδάσκουν θα επιλέγονται από το Σύλλογο Διδασκόντων.

Κάθε τμήμα πρόσθετης διδακτικής στήριξης συγκροτείται από 5 έως 10 μαθητές. Ο αριθμός των τμημάτων μπορεί να καλύψει έως το 25% των μαθητών της Α τάξης κάθε Λυκείου. Ειδικά για τα Εσπερινά Λύκεια μπορεί να φτάσει έως και το 50%. Οι μαθητές επιλέγονται από τον οικείο Σύλλογο Διδασκόντων. Για την ενισχυτική διδασκαλία θα χρησιμοποιούνται οι αίθουσες της ίδιας σχολικής μονάδας, γειτονικής, αίθουσες Δημοτικών Σχολείων, δήμου ή νομαρχίας και φυσικά μπορούν να ενοικιαστούν αίθουσες. Ηδη, έχουν εκφραστεί προθέσεις για ενοικιάσεις αιθουσών φροντιστηρίων.

Η απόφαση προβλέπει ότι οι στεγαστικές και λειτουργικές δαπάνες καλύπτονται από το υπουργείο μόνο μέχρι το ποσό των 400.000 δρχ. για φέτος ανά σχολείο, καθώς και οι δαπάνες για εκπαιδευτικό υλικό και αναλώσιμα μέχρι 130 δρχ. ανά μαθητή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ