Πέμπτη 30 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΚΚΙΝΟ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΚΕ
Με περηφάνια, προς τιμήν της Πρωτομαγιάς

Με περηφάνια οι κομμουνιστές και οι κομμουνίστριες, την Παρασκευή 1η Μάη, συμμετέχουν, μαζί με τους άλλους εργαζόμενους, στις πρωτομαγιάτικες εκδηλώσεις και, τιμώντας την Πρωτομαγιά, τους αγώνες και τους νεκρούς της εργατικής τάξης, προσφέρουν ένα κόκκινο μεροκάματο για οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ, όπως αποφασίστηκε από την ΚΕ του Κόμματος, μετά από σχετική πρόταση συντρόφων και οργανώσεων.

Μπροστά στα δύσκολα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι της χώρας μας, εξαιτίας της επίθεσης της αντιλαϊκής κυβερνητικής πολιτικής της μονόπλευρης λιτότητας, της ανατροπής στοιχειωδών εργασιακών και κοινωνικοασφαλιστικών δικαιωμάτων και στην ανάγκη για την ανάπτυξη των λαϊκών αγώνων, όχι μόνον οι κομμουνιστές αλλά και πολλοί εργαζόμενοι κατανοούν πως η ολόπλευρη ενίσχυση του ΚΚΕ είναι ουσιαστικός παράγοντας για τη στήριξη των αγώνων και την απόκρουση της κυβερνητικής λαίλαπας. Στα πλαίσια αυτά, η οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ ώστε να ανταποκριθεί πιο αποφασιστικά και αποτελεσματικά στην προσπάθεια ανάπτυξης και συντονισμού των αγώνων των εργαζομένων, προβάλλει επιτακτική μαζί με την πολιτική και εκλογική του ενίσχυση. Κι αυτό κατανοείται από όλο και περισσότερους εργαζόμενους που προσβλέπουν στο ΚΚΕ. Ομως, η ίδια η συμμετοχή στο κόκκινο μεροκάματο τόσο για τους κομμουνιστές όσο και για τους πολλούς ακόμα φίλους και οπαδούς και απλούς εργαζόμενους, έχει μια ιδιαίτερη συμβολική και διαπαιδαγωγητική αξία - πέρα από την ουσιαστική πλευρά της οικονομικής στήριξης του ΚΚΕ. Θυμίζει τις καλύτερες στιγμές του Κομμουνιστικού Κινήματος στην προσπάθεια για την ανάπτυξη των αγώνων των εργαζομένων, για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους και την προώθηση των συμφερόντων της εργατικής τάξης, όλου του λαού με μπροστάρη το ΚΚΕ.

Μ' αυτές τις σκέψεις, και έχοντας πλήρη συνείδηση της αξίας της προσφοράς τους, είναι πολλοί και οι εργαζόμενοι που, μαζί με τους κομμουνιστές δηλώνουν συμμετοχή στο κόκκινο μεροκάματο υπέρ του ΚΚΕ προς τιμήν της Πρωτομαγιάς. Γιατί είναι το ΚΚΕ που βλέπουν καθημερινά στήριγμα και υπερασπιστή των αγώνων τους, των λαϊκών συμφερόντων και κατανοούν πως πρέπει το ΚΚΕ να ενισχυθεί ολόπλευρα - και οικονομικά - για να αντεπεξέλθει στις αυξημένες ανάγκες του αγώνα σήμερα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ