Πέμπτη 30 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Κινήσεις για νέο κόμμα

Ο Στ. Μάνος επιχειρεί να διατηρήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο ίδρυσης νέου κόμματος, αλλά φαντάζει "μόνος"

Κύκλο περιοδειών, αρχής γενομένης από το Ηράκλειο Κρήτης το οποίο επισκέφθηκε χθες, ξεκινά ο Στ. Μάνος επιχειρώντας να διατηρήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο ίδρυσης νέου κόμματος και να δημιουργήσει τις απαραίτητες προϋποθέσεις για το σκοπό αυτό.

Ο αγρίως νεοφιλελεύθερος, ο οποίος ήδη έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο επανόδου του στη ΝΔ, επιδιώκει να συσπειρώσει "νέους ανθρώπους με νέα νοοτροπία", κυρίως επιχειρηματίες και στελέχη επιχειρήσεων, οι οποίοι θα στηρίξουν το εγχείρημά του. Αυτό, τονίζουν στενοί συνεργάτες του, είναι προαπαιτούμενο για να μπορέσει στη συνέχεια να προχωρήσει στο επόμενο βήμα, που είναι η ίδρυση νέου κόμματος. Πάντως, μέχρι στιγμής ο Στ. Μάνος φαίνεται να είναι "μόνος" σε αυτή την προσπάθεια, αφού ακόμα και ο Κ. Μητσοτάκης δε φαίνεται πρόθυμος να ακολουθήσει σε αυτή την πορεία, συμμεριζόμενος την εκτίμηση της κόρης του Ντ. Μπακογιάννη, ότι πρέπει να στηριχτεί ο δικομματισμός. Μόνο ο Α. Ανδριανόπουλος φέρεται να συμπαραστέκεται σε αυτή την προσπάθεια, αν και έχει εκφράσει ήδη την άποψη ότι δε θα υπάρξει ζωτικός χώρος για νέο κόμμα αν ο Κ. Σημίτης προχωρήσει στην υλοποίηση των νεοφιλελεύθερων επιλογών του. Το θέμα, πάντως, αναμένεται να κριθεί μετά τις δημοτικές εκλογές, το αποτέλεσμα των οποίων θα καθορίσει και τις επόμενες κινήσεις σε αυτή την κατεύθυνση.

Ο Στ. Μάνος μίλησε χθες στο Ηράκλειο της Κρήτης σε επιλεγμένο ακροατήριο και η ομιλία του είχε τον χαρακτηριστικό τίτλο "Το καινούριο δεν έρχεται μόνο του". Δικαιολογώντας την ανάγκη για νέα πολιτική κίνηση, υποστήριξε ότι το σημερινό πολιτικό σύστημα δεν αφήνει περιθώρια να προχωρήσουν οι αλλαγές που ο ίδιος επιδιώκει. Προσδιορίζοντας τις δικές του επιδιώξεις, ανέφερε ότι απευθύνεται σε "όσους δεν περιμένουν τίποτα από την πολιτική" και οι οποίοι "θα αποφασίσουν να ενεργοποιηθούν πολιτικά και να προστατεύσουν τα δικά τους συμφέροντα αλλά και την προοπτική ολόκληρης της κοινωνίας". Οταν βρεθούν όλοι αυτοί "τότε θα χρειαστεί πράγματι κάτι καινούριο που να τους ενώσει όλους".

Μετά την Κρήτη, ο Στ. Μάνος σχεδιάζει να περιοδεύσει και σε άλλες πόλεις όπως Θεσσαλονίκη, Δράμα, Πάτρα, Γιάννενα, κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ