Πέμπτη 30 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Χωρίς τσίπα και φιλότιμο

Η κυβέρνηση Σημίτη έχει κατ' επανάληψη δείξει τα πραγματικά αισθήματα που τρέφει για τους απόμαχους της δουλιάς, τους οποίους έχει καταδικάσει να ζουν με τις γνωστές άθλιες συντάξεις πείνας. Φαίνεται όμως ότι η μαχητική και υπερήφανη στάση των συνταξιοδοτικών οργανώσεων και οι κατά καιρούς κινητοποιήσεις τους, έχουν ενοχλήσει τους υπηρεσιακούς λογιστές των Βρυξελλών. Αλλιώς δεν εξηγείται η συνεχής προσπάθεια σπίλωσης και κατασυκοφάντησης των συνταξιούχων από τους υπουργούς του Σημίτη.

Τελευταίο κρούσμα οι χθεσινές δηλώσεις του υφυπουργού Οικονομικών Ν. Χριστοδουλάκη για συντάξεις που παίρνουν κάποιοι από το δημόσιο, χωρίς να δικαιούνται, με τη χρησιμοποίηση πλαστών δικαιολογητικών. Θέμα που η κυβέρνηση διατηρεί στην επικαιρότητα περισσότερο από ένα χρόνο, χωρίς όμως να δίνει και συγκεκριμένα στοιχεία. Πόσοι είναι αυτοί και ποιοι; Δέκα, εκατό, διακόσιοι; Οι κυβερνητικοί παράγοντες σιωπούν, δημιουργώντας έτσι την εντύπωση ότι το πρόβλημα είναι σοβαρό. Το σοβαρό βέβαια της υπόθεσης είναι οι αθλιότητες της κυβέρνησης, η οποία δε διστάζει να χρησιμοποιήσει κάθε μέσο εναντίον εκείνων που αντιστέκονται και δε δηλώνουν υποταγή στην ανάλγητη πολιτική της.

Αν τους έχει μείνει λίγο τσίπα και φιλότιμο, να δώσουν τώρα τα στοιχεία των όποιων ερευνών και να σταματήσουν να διαπομπεύουν δεκάδες χιλιάδες υπέργηρους ανθρώπους, μόνο και μόνο επειδή οι τελευταίοι δε χωρούν στα λογιστικά κριτήρια των Βρυξελλών που δουλικά εφαρμόζουν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ