Πέμπτη 30 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κ. ΣΗΜΙΤΗΣ
Υπό τη σκιά της Ευρωπαϊκής Ενωσης η αναθεώρηση

Για μείωση του κράτους έκανε λόγο ο πρωθυπουργός

Μια ακόμα επιβεβαίωση σχετικά με το ότι η Αναθεώρηση του Συντάγματος, θα κινηθεί σε συντηρητική κατεύθυνση έδωσε χτες ο πρωθυπουργός, Κωνσταντίνος Σημίτης,με την παρέμβασή του στην έναρξη της σχετικής συζήτησης στη Βουλή. Επανέφερε τις γνωστές θέσεις του ΠΑΣΟΚ για συρρίκνωση του κρατικού τομέα, ενώ παράλληλα αποσαφήνισε ότι θα ενισχυθούν άρρηκτα οι σχέσεις εξάρτησης Ελλάδας - ΕΕ.

Οπως είπε "δεν επιτρέπεται να παραγνωρίζουμε ότι η διαδικασία της ευρωπαϊκής ενοποίησης συνδέεται σε κάθε νέα φάση της με νέα προβλήματα. Η δυναμική αυτή μας αναγκάζει να θέτουμε περιοδικά σε συνταγματικό επίπεδο το βασικό ερώτημα της σχέσης της πολιτείας με την Ευρωπαϊκή Ενωση". Πρόσθεσε δε ότι "η αναθεώρηση προωθείται παράλληλα με την επιτάχυνση της διαδικασίας για την ευρωπαϊκή ενοποίηση. Η χώρα συμμετέχει ενεργά σε αυτήν με επαρκή συνταγματικό εξοπλισμό. Οπως έχει αποδειχθεί, ο Καταστατικός μας Χάρτης παρέχει πρόσφορες ασφαλιστικές δικλείδες που διευκολύνουν την όσμωση της Ελλάδας με την Ευρωπαϊκή Ενωση. Η κύρωση της Συνθήκης του Αμστερνταμ, που θα γίνει στην επόμενη σύνοδο της Βουλής, θα δώσει για μια ακόμα φορά την ευκαιρία να επιβεβαιωθεί η επάρκεια του Συντάγματός μας".

Οσον αφορά το ρόλο του κράτους, ο Κωνσταντίνος Σημίτης υποστήριξε ότι "η απελευθέρωση των δυνάμεων της κοινωνίας προϋποθέτει την ύπαρξη ενός κράτους - στρατηγείου με προσδιορισμένη αποστολή. Το κράτος καλείται λοιπόν σήμερα να αναπροσδιορίσει τις λειτουργίες του και να διατηρήσει μόνον όσες πράγματι είναι αναγκαίες".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ