Πέμπτη 30 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Με μέτωπο αγωνιστικό να επιβάλουμε τον άλλο δρόμο

Σε πολυπληθή συγκέντρωση στο Λαύριο μίλησε χτες το βράδυ η Αλ. Παπαρήγα, αναπτύσσοντας τις θέσεις του ΚΚΕ

Ο λαός έχει τη δύναμη, αγωνιζόμενος με το δικό του μέτωπο ενάντια στο μέτωπο των δυνάμεων που στηρίζουν την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης,να αποκρούσει τη λαίλαπα των αντιλαϊκών μέτρων, να επιβάλει μια άλλη ανάπτυξη υπέρ της χώρας, υπέρ των δικών του συμφερόντων.

Το μήνυμα αυτό έστειλε χτες το βράδυ, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα,μιλώντας σε πολυπληθή συγκέντρωση των κατοίκων του πολύπαθου Λαυρίου.

Το πρόβλημα της ανάπτυξης ή της ανεργίας δεν είναι διαχειριστικό ,αλλά ζήτημα αντιλαϊκών επιλογών των πολυεθνικών, της ΕΕ, του Μάαστριχτ και της σύγκλισης που υλοποιεί η κυβέρνηση και στηρίζουν τα άλλα κόμματα. Γι αυτό και χαρακτήρισε σκέτη απάτη και υποκρισία να παρουσιάζουν την ΟΝΕ σαν μονόδρομο και να προσπαθούν, τα κόμματα που τηνστηρίζουν, να κρύψουν τις ευθύνες τους.

Αναφερόμενη ειδικότερα στα προβλήματα ανεργίας που αντιμετωπίζει το Λαύριο, λόγω της αποβιομηχάνισης, αλλά και στην εμπειρία που βγαίνει από την κυβερνητική πολιτική για την αντιμετώπιση του προβλήματος η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ σημείωσε πως οι μεγαλόστομες εξαγγελίες της κυβέρνησης, το γνωστό πρόγραμμα Λαλιώτη για το Λαύριο, αποδείχνονται στην πράξη ψευτοεξαγγελίες, που δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα.

Πώς θα ήταν, άλλωστε δυνατόν να γίνει αυτό με έργα - μερεμέτια όταν η βιομηχανικήυποδομή καταστρέφεται και ό,τι απέμεινε ακόμα, οι κρατικές αμυντικές βιομηχανίες της ΠΥΡΚΑΛ και της ΕΒΟ συρρικνώνονται; Οταν η κυβέρνηση προωθεί την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, το ξεπούλημα του ενεργειακού τομέα στα μονοπώλια και τις πολυεθνικές; Δυστυχώς προειδοποίησε η Αλέκα Παπαρήγα, οι μέρες που έρχονται θα είναι χειρότερες. Ο μόνος δρόμος να το εμποδίσουμε αυτό είναι να ξεσηκωθεί ο λαός. Να στείλει μήνυμα στην κυβέρνηση ότι δε θα επιτρέψει να αλλάξουν οι εργασιακές σχέσεις, να καταργηθεί το 8ωρο, να ανατραπούν τα ωράρια, τα ασφαλιστικά, τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Υπάρχει ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ανάπτυξης διαβεβαίωσε κατηγορηματικά τους συγκεντρωμένους η ΓΓ του Κόμματος, που είναι σε αντίθεση με το μονόδρομο της κυβέρνησης, των πολυεθνικών, του Μάαστριχτ. Είναι ο δρόμος ανάπτυξης που θα στηρίζει την ντόπια παραγωγή, τα προϊόντα μας τα βιομηχανικά και τα αγροτικά. Αυτός ο δρόμος είναι δίκαιος για το λαό και πρέπει να δημιουργήσουμε, οι εργαζόμενοι, όλος ο λαός, τις προϋποθέσεις για να γίνει και ρεαλιστικός. Πρέπει να γίνουμε πολλοί, όσοι αντιστεκόμαστε. Να συσπειρωθούμε τόπο τον τόπο, περιοχή την περιοχή. Να ξεκινήσουμε από τα κάτω τη συσπείρωση αντίστασης και του αγώνα κόντρα στα εμπόδια των ηγεσιών που συμβιβάζονται. Το ΚΚΕ προτείνει ένα μέτωπο κοινωνικό, λαϊκό, που θα γίνει και πολιτικό και θα βάζει και ζήτημα εξουσίας. Θα χτίζεται με πολλούς τρόπους και μορφές, θα είναι πολλά μέτωπα που θα συνενώνονται.

Καταλήγοντας η Αλ. Παπαρήγα κάλεσε τους συγκεντρωμένους και όλους τους εργαζόμενους να στείλουν στις νομαρχιακές και δημοτικές εκλογές ένα ηχηρό μήνυμα καταδίκης της κυβερνητικής αντιλαϊκής πολιτικής, εκλέγοντας τοπικούς άρχοντες αγωνιστές, που θα είναι αντίθετοι στη φορομπηχτική πολιτική, δε θα στηρίζουν την αντιλαϊκή πολιτική. Ο αγώνας δεν είναι απλά συνδικαλιστικός, αλλά και πολιτικός αγώνας, είπε και έστειλε το μήνυμα στους εργαζόμενους και το λαό της χώρας, να αγκαλιάσει σ' αυτό τον αγώνα και τους μετανάστες, ώστε να οργανωθούν και οι ξένοι εργάτες και να μην περάσει το δηλητήριο του ρατσισμού.

Προηγούμενα το απόγευμα η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, με την ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα, και τους Γιάννη Ποσοτίδη μέλος της Γραμματείας της ΚΕ, Μάκη Κοψίδη μέλος της ΚΕ και του Γραφείου Τύπου της ΚΕ, Χρήστο Κολοβό μέλος της ΚΕ και γραμματέα της ΝΕ και τα μέλη του Νομαρχιακού Γραφείου Μάρκο Αλεξίου και Γ. Βασίλαρο επισκέφθηκε στο Δημαρχείο τον δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο, όπου έγινε δεκτή με ευχαριστίες για την απόλυτη στήριξη του αγώνα του λαού του Λαυρίου από το ΚΚΕ όπως υπογράμμισε ο δήμαρχος Σταύρος Παπασταυρόπουλος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ