Πέμπτη 30 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΕΛΒΟ
"Ζούμε στο σκοτάδι"

Αντιπροσωπεία της ΚΟΘ του ΚΚΕ επισκέφτηκε χτες το εργοστάσιο

Να συσπειρωθούν και να οργανώσουν τον αγώνα τους για να μην περάσει η ιδιωτικοποίηση με τους εργαζόμενους στο Λιμάνι, στον ΟΥΘ, στη ΔΕΘ, στη ΒΑΛΚΑΝ, στον ΟΣΕ και σε άλλες επιχειρήσεις, κάλεσε χτες τους εργαζόμενους της ΕΛΒΟ η αντιπροσωπεία της ΚΟΘ του ΚΚΕ, που επισκέφτηκε το εργοστάσιο. Τα μέλη της αντιπροσωπείας, που είχε επικεφαλής την βουλευτίνα του ΚΚΕ Μαρία Μπόσκου και τον γραμματέα της ΚΟΘ του ΚΚΕ Χρ. Κόφφα,συναντήθηκαν με το ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων και τη διοίκηση της επιχείρησης και στη συνέχεια περιόδευσαν σε χώρους δουλιάς. Οπως τόνισαν οι εκπρόσωποι του σωματείου, η διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα της ΕΛΒΟ είναι πάγια θέση των εργαζομένων και προβάλλεται ως ανάγκη για τη διατήρηση του παραγωγικού της προσανατολισμού και τη μη μετατροπή της σε ενδιάμεσο σταθμό εισαγωγών. "Μετά τη δρομολόγηση της ιδιωτικοποίησης ζούμε στο σκοτάδι, όσον αφορά το μέλλον της εταιρίας και τις θέσεις εργασίας", δήλωσαν.

Η αντιπροσωπεία της ΚΟΘ του ΚΚΕ εξέφρασε τις ανησυχίες της σχετικά με τις εξελίξεις όσον αφορά την ΕΛΒΟ, επισημαίνοντας ότι η επιχείρηση θα πρέπει να ανήκει εκατό τοις εκατό στο δημόσιο. Κάλεσε τους εργαζόμενους να αποτρέψουν με αγώνες το ξεπούλημα στο μεγάλο κεφάλαιο, συντονίζοντας την πάλη τους με τους συναδέλφους τους άλλων δημόσιων επιχειρήσεων που οδεύουν προς ιδιωτικοποίηση. "Η επίθεση είναι συνολική και μαζική και θα πρέπει και η απάντηση μας να είναι συνολική, διαφορετικά αυτά που θα ακολουθήσουν με την βιομηχανική συρρίκνωση και το χάσιμο κι άλλων θέσεων εργασίας θα είναι επιζήμια όχι μόνο για τους εργαζόμενους στην ΕΛΒΟ, αλλά και για το μέλλον των παιδιών μας και της Θεσσαλονίκης", υπογράμμισε η Μ. Μπόσκου.

Στη συνάντηση της αντιπροσωπείας με τον πρόεδρο της ΕΛΒΟ Λυκ. Σακελλάρη έγινε αναφορά στην απόφαση της κυβέρνησης να ορίσει χρηματοοικονομικό σύμβουλο, ο οποίος θα εξετάσει τις εναλλακτικές λύσεις για το ξεπούλημα των δημοσίων επιχειρήσεων. Οπως υπολογίζει ο πρόεδρος της επιχείρησης σε ένα μήνα περίπου θα γίνει γνωστό ποιος θα είναι αυτός ο σύμβουλος και πότε θα παραδώσει την έκθεσή του για τις εναλλακτικές μορφές "αποκρατικοποίησης".

"Πιστεύω ότι μέσα από αυτή την κουβέντα που αναπτύχθηκε θα βοηθηθούμε σαν εργαζόμενοι για την παραπέρα πορεία μας όσον αφορά το μέλλον της ΕΛΒΟ", δήλωσε στο "Ρ" ο Παύλος Αρβανιτίδης,εργαζόμενος στην επιχείρηση και μέλος της διοίκησης του ΕΚΘ. "Η εταιρία - συνέχισε - θα πρέπει να μείνει στο δημόσιο τομέα και μάλιστα το 6% που κατέχει κάποιος ιδιώτης, όπως και οι μετοχές των τραπεζών θα πρέπει να περάσουν κι αυτές στο δημόσιο. Η επιχείρηση να χρηματοδοτηθεί μέσα από τις κρατικές δαπάνες για να αντεπεξέλθει στο πρόγραμμά της, καθώς πιστεύουμε ότι έχει μεγάλες δυνατότητες και για την παραγωγή οχημάτων που έχουν σχέση με την αμυντική βιομηχανία, αλλά και με πολιτικά οχήματα, όπως λεωφορεία κλπ. Πιστεύουμε ακόμη ότι η συζήτηση που έγινε με την αντιπροσωπεία του ΚΚΕ θα βοηθήσει και το ΔΣ του σωματείου μας, αλλά και τους εργαζόμενους για τους αγώνες που θα αναπτυχθούν από εδώ και πέρα, με σκοπό και μόνο τη διάσωση της ΕΛΒΟ και των θέσεων εργασίας σ' αυτήν".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ