Πέμπτη 28 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΥΜΗΤΤΟΥ
Με κινητοποιήσεις απαντούν στην καταστροφή

Την αντίθεσή τους στη χάραξη της περιφερειακής Λεωφόρου Υμηττού,εξέφρασαν για άλλη μια φορά χτες οι κάτοικοι της Αγ. Παρασκευής,σε συγκέντρωση που διοργάνωσαν ο δήμος και η Επιτροπή Αγώνα για τη διάσωση του Υμηττού, στο Πάρκο της οδού Νεάπολης. Ακολούθησε πορεία στο χώρο του εργοταξίου, όπου έχουν σταματήσει οι σχετικές εργασίες. Εκεί - υπό το βλέμμα αστυνομικής δύναμης - τοποθετήθηκε ένα παλιό φορτηγό του δήμου, με στόχο την παρεμπόδιση των εργασιών στον Υμηττό.

Μιλώντας στη συγκέντρωση, ο δήμαρχος Αγ. Παρασκευής, Στ. Κώτσης,δήλωσε ότι, αν κατασκευαστεί η περιφερειακή, θα καταστραφούν τουλάχιστον 1.000 στρέμματα δασικής έκτασης για να γίνουν ξενοδοχεία και σούπερ μάρκετ. "Το ΥΠΕΧΩΔΕ - είπε - λειτουργεί σε κερδοσκοπική κατεύθυνση". Υπενθυμίζεται ότι η εναλλακτική πρόταση του δήμου και του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου είναι το κομμάτι της λεωφόρου που θα περάσει από την περιοχή, να κατασκευαστεί σε σήραγγα και έχει απορριφτεί από το ΥΠΕΧΩΔΕ.

Να σημειώσουμε πως παρότι ο δήμος έχει ήδη καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα και η δικάσιμος έχει οριστεί για τις 8 Ιούνη, οι εργασίες δεν έχουν ανασταλεί. Παράλληλα, ο δήμος προχώρησε σε εξώδικη διαμαρτυρία προς το ΥΠΕΧΩΔΕ, ζητώντας να του παραχωρηθεί το πρωτόκολλο εγκατάστασης εργολάβου.

Από την πλευρά του ο Δημήτρης Αυγερόπουλος,επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης "Ανθρώπινη Πόλη",κατήγγειλε τον δήμαρχο για αδράνεια στο ζήτημα: "Μοναδική λύση για να σώσουμε τον Υμηττό είναι η λαϊκή κινητοποίηση. Ο δήμαρχος όμως έμεινε στα λόγια. Δεν έχει ενημερώσει τον κόσμο, τόσο για τις επιπτώσεις της περιφερειακής λεωφόρου, όσο και για τη σημερινή κινητοποίηση".

Με ομόφωνη απόφασή του το Δημοτικό Συμβούλιο Αγ. Παρασκευής, την Κυριακή 31 Μάη, θα προχωρήσει σε συνάντηση του γειτονικών δήμων για το θέμα του Υμηττού και της διοργάνωσης σχετικής ημερίδας στο 2ο Γυμνάσιο Αγ. Παρασκευής. Ακόμα, στις 5 Ιούνη, Παγκόσμια Μέρα Περιβάλλοντος, έχει προγραμματιστεί πορεία διαμαρτυρίας προς το ΥΠΕΧΩΔΕ.

Στο μεταξύ, με μια ακόμα συγκέντρωση διαμαρτυρίας απαντούν και οι κάτοικοι του Δήμου Βριλησσίων στην αδιαλλαξία της κυβέρνησης και του ΥΠΕΧΩΔΕ να κατασκευάσει επιφανειακά το κομμάτι της λεωφόρου Σταυρού - Ελευσίνας, που θα περάσει από την περιοχή. Τη συγκέντρωση διοργανώνουν ο δήμος και η Επιτροπή Αγώνα, που έχει συσταθεί για την άρση των συνεπειών από την κατασκευή της υπερλεωφόρου, την ερχόμενη Κυριακή, στις 10.30 το πρωί, στην πλατεία Αναλήψεως.Οι κάτοικοι ζητούν, ο δρόμος, στα όρια του Δήμου Βριλησσίων με το Χαλάνδρι, να είναι υπόγειος - σκεπαστός, δημιουργώντας έτσι το περιθώριο για επιφάνεια πρασίνου και αθλοπαιδιών, διατηρώντας ταυτόχρονα τους παράπλευρους δρόμους ως δρόμους αμιγούς κατοικίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ