Πέμπτη 28 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αθωώθηκαν επτά αγρότες από το Εφετείο

Αθώους έκρινε το τριμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης τους επτά αγρότες, μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών Λιτοχώρου, που πρωτόδικα καταδικάστηκαν σε 7μηνη φυλάκιση, για τον αποκλεισμό της Εθνικής οδού Θεσσαλονίκης - Αθηνών στο ύψος του Βαρυκό, έξω από το Λιτόχωρο, στα πλαίσια των αγροτικών κινητοποιήσεων, τον Δεκέμβρη του '96.

Το δικαστήριο απάλλαξε τους αγρότες, με το αιτιολογικό πως δεν αποδείχτηκε ότι ο δρόμος αποκλείστηκε με τα δικά τους αγροτικά μηχανήματα. Πρωτόδικα, τα επτά μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής είχαν καθίσει στο σκαμνί του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Κατερίνης μαζί με άλλους 25 αγρότες, οι οποίοι αθωώθηκαν. Σε βάρος των μελών της Συντονιστικής εκκρεμούν άλλες 6 καταδικαστικές αποφάσεις οι οποίες θα εκδικαστούν στο Εφετείο.

Μετά την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης των αγροτοδικείων που έστησε η κυβέρνηση, ποινικοποιώντας τους αγώνες της αγροτιάς και ρίχνοντας βαριές ποινές σε εκατοντάδες αγρότες στην Κεντρική Μακεδονία και κύρια στην Πιερία και τις Σέρρες, το επόμενο διάστημα θα ξεκινήσει ο δεύτερος γύρος με την εκδίκαση των εφέσεων που άσκησαν οι καταδικασθέντες. Θα συνεχιστεί έτσι για πολύ ακόμη η ομηρία των αγροτών, οι οποίοι απέναντι στα δίκαια αιτήματά τους συναντούν την αδιάλλακτη και αυταρχική στάση της κυβέρνησης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ