Πέμπτη 28 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΛΕΥΣΙΝΑ
Τρία σχολεία σε ένα!

Επίκαιρη Ερώτηση προς τους υπουργούς Παιδείας και ΠΕΧΩΔΕ, για το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν 900 συστεγαζόμενοι μαθητές δύο Γυμνασίων και ενός Λυκείου, κατέθεσε η βουλευτής του ΚΚΕ Μ. Μπόσκου

Την αγανάκτηση γονιών, μαθητών και εκπαιδευτικών προκαλεί η συστέγαση στο κτίριο του 2ου Γυμνασίου Ελευσίνας του 4ου Γυμνασίου και 2ου Λυκείου, που έχει ως αποτέλεσμα να λειτουργούν σε διπλοβάρδιες και να μην καλύπτουν τις ανάγκες των 900 μαθητών. Για το θέμα, κατέθεσε χτες στη Βουλή Επίκαιρη Ερώτηση η βουλευτής του ΚΚΕ Μαρία Μπόσκου,καλώντας τους υπουργούς Παιδείας και ΠΕΧΩΔΕ να δηλώσουν αν προτίθενται να λύσουν το πρόβλημα.

Εδώ και 10 χρόνια έχει βρεθεί κατάλληλος χώρος για την ανέγερση του 2ου Λυκείου, στο 117ο Οικοδομικό Τετράγωνο του Δήμου Ελευσίνας, που βρίσκεται δίπλα ακριβώς από το σχολικό συγκρότημα. Ομως, όπως επισημαίνει η βουλευτής του ΚΚΕ, μέχρι σήμερα οι διάφορες γραφειοκρατικές διαδικασίες εμποδίζουν ακόμα και το χαρακτηρισμό του συγκεκριμένου Οικοδομικού Τετραγώνου σε χώρο για ανέγερση σχολείου.

Οι γονείς, οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί, αγανακτισμένοι απ' αυτή την κατάσταση, προχώρησαν πριν από μια βδομάδα σε κινητοποιήσεις με αίτημα την άμεση λύση του προβλήματος.

Η βουλευτής του ΚΚΕ ρωτά τους αρμόδιους υπουργούς:

  • Αν το ΥΠΕΧΩΔΕ θα αποχαρακτηρίσει επιτέλους το συγκεκριμένο Οικοδομικό Τετράγωνο, από τη δημοτική αγορά σε χώρο ανέγερσης του 2ου Λυκείου.
  • Αν θα δοθούν άμεσα τα αναγκαία κονδύλια για την κατασκευή του κτιρίου του 2ου Λυκείου.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ