Τρίτη 23 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΜΟΝΑΔΑ ΤΗΣ ΔΕΗ ΣΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ
Αρνείται η κυβέρνηση τον έλεγχο
  • Η κυβερνητική πλειοψηφία στη Βουλή αρνήθηκε τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το θέμα
  • Την πρόταση στήριξαν όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης

Την άρνηση της κυβέρνησης να ριχτεί άπλετο φως στην υπόθεση της μονάδας της ΔΕΗ στη Φλώρινα, μέσω μιας Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής, συνάντησε χτες η σχετική πρόταση της ΝΔ, η οποία στηρίχτηκε και από το ΚΚΕ, το ΣΥΝ και το ΔΗΚΚΙ.

Η άρνηση αυτή, συνέχεια της στάσης που έχει κρατήσει η κυβέρνηση και στη συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, αλλά και στην ολομέλεια του Σώματος που έγινε πριν από λίγο καιρό, έγινε τη στιγμή που τα ερωτηματικά για την όλη υπόθεση πληθαίνουν, αντί να απαντιούνται πειστικά.

"Είναι αναγκαία η σύσταση της εξεταστικής επιτροπής", είπε ο εισηγητής του ΚΚΕ Μπ. Αγγουράκης, γιατί σε όλες τις προηγούμενες συνεδριάσεις οι ανησυχίες και τα ερωτηματικά δεν έλαβαν πειστικές εξηγήσεις. Το θέμα, είπε, είναι σοβαρό, αφορά και την ίδια την ενεργειακή και αναπτυξιακή πολιτική της χώρας και ο απαιτούμενος έλεγχος πρέπει να γίνει, για να προχωρήσει το έργο κάτω από τις καλύτερες δυνατές συνθήκες.

Ο βουλευτής επανέλαβε τα ερωτήμτα, που υπάρχουν στην υπόθεση και έχουν να κάνουν μεταξύ άλλων με το εύλογο του τιμήματος κατασκευής, την εξασφάλιση της τροφοδοσίας της μονάδας με λιγνίτη και το κόστος της κιλοβατώρας της μονάδας. Τόνισε ότι το συνολικό κόστος της μονάδας θα ανέλθει στα 214 δισ. δρχ και επανέλαβε τη θέση ότι η σύμβαση θα έπρεπε να είχε έρθει στη Βουλή για κύρωση.

Υπέρ της εξεταστικής τάχθηκαν όπως αναφέρθηκε και οι εκπρόσωποι των άλλων κομμάτων, αλλά η κυβερνητική πλειοψηφία, θεωρώντας ότι προφανώς όλα έγιναν "καλώς", αρνήθηκε τη σύστασή της. Μετά τα μεσάνυχτα προγραμματίστηκε να γίνει η σχετική ψηφοφορία, το αποτέλεσμα της οποίας προφανώς αναμένονταν να είναι αρνητικό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ