Τρίτη 23 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ 2004
Με αυτοχρηματοδότηση τα ολυμπιακά έργα

Οι κυβερνητικές προθέσεις αποκαλύφθηκαν στη συνεδρίαση της Εθνικής Επιτροπής

Το πράσινο φως στους μεγαλοεπιχειρηματίες για επέλαση στα μεγάλα Ολυμπιακά έργα έδωσε με τον πιο επίσημο τρόπο ο υπουργός Πολιτισμού και πρόεδρος της Διυπουργικής Επιτροπής για τους Ολυμπιακούς του 2004 Ευάγγελος Βενιζέλος. Μιλώντας το Σάββατο στην Αρχαία Ολυμπία στην εναρκτήρια πανηγυρική συνεδρίαση της Εθνικής Επιτροπής για το 2004, αποκάλυψε ότι τα μεγάλα ολυμπιακά έργα (Ολυμπιακό χωριό, κέντρο ιστιοπλοϊας, κέντρο κωπηλασίας, ιππικό κέντρο, τα έργα στο Φαληρικό Μέτωπο και στο χώρο του σημερινού ιπποδρόμου) θα κατασκευαστούν με αυτοχρηματοδότηση, επιλογή που τα παραδίνει στην εκμετάλλευση των μεγάλων επιχειρήσεων. Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση μέσω του υφυπουργού ΠΕΧΩΔΕ συζητά τη συμμετοχή στα χρηματοδοτικά σχήματα των έργων της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων.

Οπως αναφέρεται στην έκθεση της διυπουργικής επιτροπής προς την Εθνική Επιτροπή, για τα έξι παραπάνω έργα έχουν συσταθεί ομάδες ελέγχου, σε συνεργασία με οικείες αθλητικές ομοσπονδίες και το ΕΜΠ, που τα διερευνούν από ιδιοκτησιακής, περιβαλλοντικής, πολεοδομικής, οικιστικής, δασικής και αρχαιολογικής πλευράς. Ηδη έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος για το Ολυμπιακό χωριό - θα κατασκευαστεί όπως προβλεπόταν από το φάκελο στις Λεκάνες Αχαρνών - για το Κέντρο Ιστιοπλοϊας - θα γίνει στον Αγιο Κοσμά όπως πρόβλεπε και ο φάκελος - και το Ιππικό Κέντρο που θα γίνει τελικά στο Μαρκόπουλο και όχι στο Τατόι όπου υπάρχουν προβλήματα ιδιοκτησίας.

Στην εναρκτήρια συνεδρίαση της Εθνικής Επιτροπής υπό την ευρεία σύνθεσή της μίλησε ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης (είναι και πρόεδρός της) που συνέδεσε την επιτυχία των Ολυμπιακών Αγώνων με τον εκσυγχρονισμό...

Ευκαιρία για αντιπολιτευτικές κορόνες βρήκαν οι εκπρόσωποι της ΝΔ Τζ. Τζαννετάκης, του Συνασπισμού Ν. Κωνσταντόπουλος και του ΔΗΚΚΙ Δ. Τσοβόλας. Υπενθυμίζεται ότι το ΚΚΕ δε συμμετέχει στην Εθνική Επιτροπή.

Από τη συνεδρίαση της Εθνικής Επιτροπής απουσίασε κάθε αναφορά στον αθλητισμό και στην ανάγκη για αξιοποίηση του 2004 για την ανάπτυξη του μαζικού αθλητισμού και την εξασφάλιση του δικαιώματος στην άθληση του λαού και της νεολαίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ