Τρίτη 23 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΥΡΓΟΣ ΗΛΕΙΑΣ
Μεθοδεύουν τη δίωξη κομμουνιστών
  • Αφορμή η συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών
  • Ανακοίνωση - καταγγελία της ΝΕ Ηλείας του ΚΚΕ

Τη δίωξη των κομμουνιστών, που συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών, μεθοδεύουν οι αστυνομικές δυνάμεις Ηλείας, με προφανή στόχο να εκφοβίσουν όσους συμμετείχαν και να αποτρέψουν μελλοντικές τους ενέργειες. Ετσι, μετά από ένα όργιο φημών και προκλήσεων, οι αστυνομικές δυνάμεις Ηλείας πήγαν στο σπίτι του γραμματέα της ΝΕ Ηλείας Αγγελου Μπούση και τον κάλεσαν να περάσει από το ΑΤ Αμαλιάδας, προκειμένου να "απολογηθεί" για τη συμμετοχή του στις κινητοποιήσεις.

Αυτή η ενέργεια είναι συνέχεια των προκλήσεων της Αστυνομίας στους κομμουνιστές, που πρωτοπόρα συμμετείχαν στις εκπαιδευτικές κινητοποιήσεις. Ξεκίνησαν στη διάρκεια των κινητοποιήσεων, όταν αξιωματικοί της Αστυνομίας παρενοχλούσαν τον γραμματέα της ΝΕ Ηλείας Αγγελο Μπούση και τους εργαζόμενους Τάκη Ντινόπουλο και Πάνο Γιάνναρο, επειδή συμμετείχαν στις εκπαιδευτικές κινητοποιήσεις. Ιδιαίτερα στον τελευταίο, ο οποίος διέθεσε το αυτοκίνητό του για να τοποθετηθεί μικροφωνική εγκατάσταση που καλούσε το λαό του Πύργου να συμμετάσχει και να στηρίξει τον αγώνα των εκπαιδευτικών, αξιωματικός της Αστυνομίας του είπε πως "εσάς σας έχουμε σταμπάρει και θα τα πούμε αργότερα μαζί σας", ενώ δεν παρέλειψε να του δώσει κλήση. Στη συνέχεια, μετά το τέλος των κινητοποιήσεων, αστυνομικοί συνέχισαν να ενοχλούν τα μέλη του ΚΚΕ μέχρι που την περασμένη Παρασκευή αντιπροσωπεία της ΝΕ Ηλείας έκανε παράσταση διαμαρτυρίας στον αστυνομικό διευθυντή Ηλείας αντισυνταγματάρχη Δ. Παπαδόπουλο,ο οποίος τη διαβεβαίωσε πως "ό,τι έγινε, έγινε" και έδωσε την υπόσχεση πως θα καλέσει τους αστυνομικούς να σταματήσουν να ενοχλούν τους εργαζόμενους για τη συμμετοχή τους στις εκπαιδευτικές κινητοποιήσεις.

Χτες, όμως, αστυνομικός από το ΑΤ Αμαλιάδας πήγε στο σπίτι του γραμματέα της ΝΕ Ηλείας και τον κάλεσε να περάσει από το τμήμα για να "απολογηθεί" για τη συμμετοχή του στις κινητοποιήσεις. Ο Α. Μπούσης αρνήθηκε να παρουσιαστεί χωρίς έγγραφη κλήση και στη συνέχεια αστυνομικοί άρχισαν να τηλεφωνούν στον αδελφό του, ρωτώντας τον αν ο γραμματέας της ΝΕ είναι εκπαιδευτικός και "τι δουλιά είχε να βρίσκεται στο εκπαιδευτικό συλλαλητήριο".

Σε ανακοίνωσή της, η ΝΕ Ηλείας του ΚΚΕ "καταγγέλλει την Αστυνομική Διεύθυνση Ηλείας, η οποία, με εντολή της κυβέρνησης, προσπαθεί να εντείνει το κλίμα βίας, τρομοκρατίας, αυταρχισμού και αντικομμουνισμού". Η ΝΕ σημειώνει πως "οι απειλές που εξαπέλυσε αξιωματικός της Αστυνομίας την 2η μέρα των κινητοποιήσεων των εκπαιδευτικών στον γραμματέα της ΝΕ Ηλείας συνεχίζονται, με το να καλείται χωρίς κανένα έγγραφο να απολογηθεί για τη συμμετοχή του στις κινητοποιήσεις. Φαίνεται - συνεχίζει η ανακοίνωση - πως, με εντολή της κυβέρνησης, ακολουθείται η ίδια μέθοδος με εκείνη που επιφυλάχτηκε στους αγρότες. Σε λίγο θα στήνονται "εργατοδικεία", καθώς και άλλοι πρωτοπόροι εργαζόμενοι έχουν απειληθεί για τη συμμετοχή τους στις εκπαιδευτικές κινητοποιήσεις".

Τέλος, η ΝΕ Ηλείας καλεί "το λαό της Ηλείας να καταδικάσει το κλίμα βίας, τρομοκρατίας και αντικομμουνισμού", τονίζοντας πως "η κυβέρνηση πρέπει, επιτέλους, να καταλάβει πως τέτοιες ενέργειες δεν τρομάζουν τα μέλη, τους φίλους και τους οπαδούς του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, οι οποίοι θα δώσουν αποστομωτική απάντηση στην τρομοκρατία με την ένταση των αγώνων τους".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (2023-09-09 00:00:00.0)
Συνεχίζουν τον αγώνα για υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης, κόντρα στις βλαπτικές μεταβολές (2022-10-18 00:00:00.0)
Καταδικαστική η απόφαση για τις τρεις γυναίκες (2013-05-28 00:00:00.0)
Με μαζικές διαδηλώσεις απαντούν οι μαθητές στις εισαγγελικές πιέσεις (2011-10-14 00:00:00.0)
Ξεκίνησαν οι απολογίες (2008-11-01 00:00:00.0)
Οι εισαγγελείς δεν πτοούν τους μαθητές (1999-12-21 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ