Τρίτη 23 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΤΡΑ
Συγκέντρωση κατά του αυταρχισμού
  • Στις 7.30 μμ σήμερα το απόγευμα συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας
  • Αγωνιστικό προσκλητήριο από το Συνδικάτο Οικοδόμων και το Σωματείο ΚΕΑ Αραξου

Κάλεσμα για μαζική συμμετοχή σε συγκέντρωση ενάντια στην τρομοκρατία και τον αυταρχισμό της κυβέρνησης, που πραγματοποιείται σήμερα στις 7.30 το απόγευμα στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας,απευθύνουν με κοινή τους ανακοίνωση το Συνδικάτο Οικοδόμων Πάτρας και το Σωματείο Εργαζομένων ΚΕΑ Αραξου.Επισημαίνουν ότι μπροστά στον ξεσηκωμό των εκπαιδευτικών, των εργαζομένων της Ιονικής και άλλων λαϊκών στρωμάτων που έρχονται αντιμέτωπα με την αντιλαϊκή πολιτική, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έχει εξαπολύσει μια πρωτοφανή για τα τελευταία χρόνια τρομοκρατική επίθεση. "Το όργιο βίας, καταστολής με ρόπαλα και χημικά, η απαγόρευση ουσιαστικά του δικαιώματος της απεργίας, ο έξαλλος αντικομμουνισμός - υπογραμμίζουν - δείχνουν ότι βρίσκεται σε εξέλιξη κυβερνητικό σχέδιο για τον περιορισμό των δημοκρατικών δικαιωμάτων του λαού, της νεολαίας, των εργαζομένων". Συνεχίζουν επισημαίνοντας: "Θέλουν να μας βάλουν στο "γύψο" μιας νέας δικτατορίας των αντεργατικών νόμων, μιας δικτατορίας του Κοινοβουλίου. Ο κυβερνητικός αυταρχισμός, που πάει χέρι - χέρι με την πολιτική της ανεργίας, της φτώχειας, της ανατροπής του 8ωρου, του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας, ενθαρρύνει τη δολοφονική δράση του παρακράτους και των φασιστικών ομάδων που επιχείρησαν να δολοφονήσουν τους φοιτητές και τον καθηγητή, ενθαρρύνει και υποθάλπει τη δράση των προβοκατόρων και κουκουλοφόρων".

Τονίζουν πως εργαζόμενοι, νεολαία, λαός πρέπει να πάρουν στα χέρια τους την υπόθεση της υπεράσπισης των συνδικαλιστικών ελευθεριών, να οργανώσουν τη δική τους αντεπίθεση για την ανατροπή της αντιλαϊκής νεοφιλελεύθερης κυβερνητικής πολιτικής.

  • Τη βία και την τρομοκρατία της κυβέρνησης ενάντια σε εργαζόμενους που υπερασπίζονται τη δουλιά και τα εργασιακά και δημοκρατικά τους δικαιώματα, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της, η Ομοσπονδία Τύπου - Χάρτου και επίσης καταδικάζει την επίθεση προβοκάτσιας κατά του προέδρου της ΟΛΜΕ.

Σημειώνει ότι η κυβέρνηση, για να υλοποιήσει την αντεργατική πολιτική της, επιστρατεύει όλους τους κατασταλτικούς μηχανισμούς, βλέπει "ξένους δακτύλους" στην ανάπτυξη των αγώνων των εργαζομένων, καταργεί ουσιαστικά το δικαίωμα της απεργίας.

Η Ομοσπονδία καλεί τους εργαζόμενους του κλάδου σε αγωνιστική συσπείρωση, να εκφράζουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στους αγώνες των εργαζομένων και τονίζει πως θα πρωτοστατήσει για συντονισμό του αγώνα με άλλους κλάδους, με στόχο την ανατροπή αυτής της πολιτικής, ενόψει και της κατάθεσης του νομοσχεδίου για τα εργασιακά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ