Τρίτη 23 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΑΧΑΪΑΣ
Με αποφασιστικότητα για την υλοποίηση των στόχων

Πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή η Συνδιάσκεψη της ΝΕ Αχαϊας του ΚΚΕ. Τις εργασίες της παρακολούθησαν ο Μήτσος Αρβανιτάκης,μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ, και ο Κώστας Μπάτσικας,γραμματέας της Επιτροπής Περιοχής Δυτικής Πελοποννήσου και Νήσων.

Στη Συνδιάσκεψη αποφασίστηκε να δοθεί άμεση προτεραιότητα στη μεγάλη μάχη των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών. Εκτιμήθηκε ότι η δράση των κομμουνιστών, μαζί με ευρύτερες λαϊκές δυνάμεις και άλλους αγωνιστές, κάνει ρεαλιστικό σήμερα το στόχο να απαλλαγεί ο Δήμος της Πάτρας από την κυβερνητική δημοτική αρχή και να κερδηθεί από τη Δημοτική Κίνηση "Πάτρα Μπροστά", η οποία εξασφαλίζει τη μεγάλη συμπαράταξη των γνήσιων λαϊκών δυνάμεων της πόλης. Τα μέλη και οι οπαδοί του Κόμματος και της ΚΝΕ το επόμενο διάστημα, χέρι - χέρι με άλλους αγωνιστές, θα δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό για την υλοποίηση του παραπάνω στόχου. Στη Συνδιάσκεψη τέθηκαν ακόμα οι παρακάτω στόχοι: Να υπάρξει αύξηση στις νομαρχιακές εκλογές κατά 50% σε σχέση με τις προηγούμενες, να συγκροτηθούν πλατιά αγωνιστικά ψηφοδέλτια και στους 21 δήμους του νομού και να εκλεγούν σε όλους δημοτικοί σύμβουλοι.

Μαχητικά και ομόφωνα η Συνδιάσκεψη αποφάσισε να υποστηρίξει τις κινητοποιήσεις ενάντια στη βία, την τρομοκρατία και τον αντικομμουνισμό της κυβέρνησης. Στην κατεύθυνση αυτή οι κομμουνιστές θα πρωτοστατήσουν στο συλλαλητήριο που διοργανώνουν σήμερα στις 7.30 μ.μ.,στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης μπροστά στο Εργατικό Κέντρο, εργατικά σωματεία της Πάτρας για να διαδηλώσουν πως "στην Πάτρα η βία, η τρομοκρατία και ο αντικομμουνισμός δε θα περάσουν".

Στη Συνδιάσκεψη εκτιμήθηκε η δράση της απερχόμενης ΝΕ και των ΚΟΒ στο προηγούμενο διάστημα και τέθηκαν οι στόχοι πάλης των κομματικών δυνάμεων για την επόμενη περίοδο. Εκτιμήθηκε θετικά η συμβολή των κομμουνιστών στην κατεύθυνση της ενότητας της εργατικής τάξης, με τη σύσταση της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα των εργατικών σωματείων και των εργαζόμενων της περιοχής. Τονίστηκε η συμβολή των μελών και οπαδών του Κόμματος και της ΚΝΕ στους αγώνες των εργαζόμενων, των αγροτών, των ναυτεργατών και των εκπαιδευτικών. Εκτιμήθηκε πως "οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις αναδεικνύουν νέες δυνατότητες για να δυναμώσει η αντίσταση των εργαζομένων και του λαού, διευρύνονται οι αντιδράσεις, διαμορφώνονται προϋποθέσεις για ανακατατάξεις και μετατοπίσεις μέσα στο λαό, για ξεπέρασμα των συμβιβασμένων ηγεσιών του συνδικαλιστικού κινήματος και την αλλαγή του συσχετισμού δυνάμεων στο μαζικό κίνημα". Κλειδί γι' αυτή την προσπάθεια θα πρέπει να είναι η επίμονη δουλιά στον κόσμο, με κοινωνικά κριτήρια, με βάση την πολιτική του ΚΚΕ. Σημειώθηκε πως "η συσπείρωση πρέπει να παίρνει συγκεκριμένη μορφή και περιεχόμενο με Επιτροπές Αγώνα στον κλάδο, στο χώρο δουλιάς, στην πόλη ή το νομό, στην προοπτική να συντονίζονται οι αγώνες σε τοπικό, αλλά και πανελλαδικό επίπεδο. Για να ωριμάζουν οι προϋποθέσεις υλοποίησης του αντιιμπεριαλιστικού αντιμονοπωλιακού δημοκρατικού μετώπου πάλης".

Σχετικά με τη δράση των ΚΟΒ δόθηκε έμφαση στον προσανατολισμό της ανάπτυξης κομματικών δυνάμεων σε χώρους δουλιάς, κλάδους και επιχειρήσεις. Επισημάνθηκε, ωστόσο, η αδυναμία στην ιδεολογική δουλιά, η οποία θα "πρέπει να αυξάνεται και όχι να μειώνεται όταν υπάρχουν αγώνες", με στόχο την "αντιμετώπιση επιδράσεων της αστικής ιδεολογίας" και την "ιδεολογικοπολιτική θωράκιση των γραμμών" του Κόμματος. Εμφαση δόθηκε στην αξιοποίηση του "Ριζοσπάστη", η οποία "σχετίζεται με το επίπεδο της καθοδηγητικής δουλειάς, το άνοιγμα του Κόμματος, την προώθηση των συσπειρώσεων, την κομματική οικοδόμηση, τις κινητοποιήσεις, τις κομματικές εξορμήσεις και εκδηλώσεις". Τέλος, ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην κατεύθυνση της ενίσχυσης της ΚΝΕ.

Τόσο από την εισήγηση όσο και από τις ομιλίες των αντιπροσώπων φάνηκε η διάθεση για ένταση των προσπαθειών της ΝΕ, ξεπέρασμα των αδυναμιών και αποφασιστικότητα για την υλοποίηση των στόχων που τέθηκαν.

Η Συνδιάσκεψη εξέλεξε νέα ΝΕ και αντιπροσώπους για τη Συνδιάσκεψη Περιοχής Δυτικής Πελοποννήσου και Νήσων.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ουσιαστικές παρεμβάσεις, αλλά και αυξημένες απαιτήσεις (1999-04-06 00:00:00.0)
Πάλη ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ (1998-07-04 00:00:00.0)
Στις αγωνιστικές συσπειρώσεις τα φύτρα του Μετώπου (1998-07-02 00:00:00.0)
Στην τελική ευθεία οι διαδικασίες (1998-05-29 00:00:00.0)
Στόχος, η δυναμική συνέχεια των αγώνων (1998-03-08 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (1998-01-25 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ