Τρίτη 23 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λίγα χιλιοστά γλίτωσαν τον καθηγητή

Συμπτωματικά και μόνο δεν τέθηκε σε άμεσο κίνδυνο η ζωή του άτυχου καθηγητή Απόστολου Ντακόμοιρου,συμπεραίνει η Πενταμελής Επιτροπή της Ενωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας - Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) του "Ευαγγελισμού", που καταγγέλλει το κρούσμα αστυνομικής βίας, του πυροβολισμού και σοβαρού τραυματισμού του διαδηλωτή καθηγητή.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Πενταμελής Επιτροπή της ΕΙΝΑΠ, όχι μόνο εξαιτίας της συνδικαλιστικής ιδιότητάς της, αλλά και της ιατρικής, αναφέρει ότι ο καθηγητής έφερε σοβαρά τραύματα στην κοιλιακή χώρα, με ρήξη λεπτού εντέρου, τρώση κάτω κοίλης φλέβας, αποορογονοποίηση παχέος εντέρου και τρώση επιλόου. "Η βαρύτητα, το είδος και η θέση των κακώσεων, οδηγούν στο συμπέρασμα ότι συμπτωματικά και μόνο δεν τέθηκε σε άμεσο κίνδυνο η ζωή του άτυχου καθηγητή - συνεχίζει η Πενταμελής Επιτροπή της ΕΙΝΑΠ, καθώς αν διέφερε έστω και λίγα χιλιοστά η πορεία του βλήματος μέσα στην κοιλιακή χώρα, ο τραυματισμός πολύ πιθανόν να απέβαινε μοιραίος".

Ο ασθενής υπεβλήθη επιτυχώς σε χειρουργική επέμβαση και εξακολουθεί να νοσηλεύεται και να υποβάλλεται στην κατάλληλη θεραπευτική αγωγή.

Η Πενταμελής Επιτροπή της ΕΙΝΑΠ του "Ευαγγελισμού" εκφράζει τη συμπαράστασή της στον αγωνιστή καθηγητή. Καταγγέλλει το πολλαπλασιαζόμενο κύμα κρατικής και παρακρατικής βίας. Καλεί κάθε δημοκρατικό πολίτη να σταθεί στο πλευρό του δοκιμαζόμενου καθηγητή και κάθε αγωνιζόμενου τμήματος της ελληνικής κοινωνίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ