Τρίτη 23 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ψάχνει, αλλά... δε βρίσκει η Αστυνομία

Στο σκοτάδι οι δράστες της δολοφονικής επίθεσης κατά του Δ. Κουσουρή

Μια βδομάδα έψαχνε (;) το Αστυνομικό Τμήμα Κυψέλης, αλλά δε βρήκε τίποτα, όσον αφορά τους δράστες της δολοφονικής επίθεσης κατά του φοιτητή Δημ. Κουσουρή!Χτες διαβίβασε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών την προανακριτική δικογραφία, από την οποία όμως δεν καταλογίζονται ευθύνες σε βάρος συγκεκριμένων προσώπων. Το χαρακτηριστικό είναι ότι ούτε καν εντοπίστηκαν οι τέσσερις από τους έξι "Χρυσαυγίτες" που δικάζονταν εκείνη τη μέρα στα δικαστήρια της Ευελπίδων και βέβαια κανείς από τους υπόλοιπους που τους συνόδευαν!

Ο άτυχος φοιτητής, μαζί με δύο φίλους του, πριν από μια βδομάδα περίπου χτυπήθηκε βάναυσα στο χώρο απέναντι από τα δικαστήρια, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί βαρύτατα και να νοσηλεύεται από την περασμένη Τρίτη στο Ιατρικό Κέντρο Αμαρουσίου.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας, Γ. Κολιοκώστας,από τα τέλη της περασμένης εβδομάδας είχε δώσε εντολή στο Αστυνομικό Τμήμα Κυψέλης να ολοκληρώσει την έρευνα, ώστε να καταστεί δυνατή η άσκηση ποινικών διώξεων. Την υπόθεση χρεώθηκε χτες ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Χ. Μαρκογιαννάκης,ο οποίος θα μελετήσει τη δικογραφία και σήμερα αναμένεται να ασκήσει δίωξη κατά παντός υπευθύνου για απόπειρες δολοφονίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι γιατροί του Ιατρικού Κέντρου, όπου νοσηλεύεται ο Δ. Κουσουρής, κατά την προανακριτική διαδικασία έχουν καταθέσει ότι τα τραύματα είχαν ανθρωποκτόνο πρόθεση.

Επίσης, κλήθηκαν και έδωσαν κατάθεση δυο αξιωματικοί των ΜΑΤ, που ήταν υπηρεσία στα δικαστήρια λίγο πριν σημειωθεί το επεισόδιο. Και οι δυο υποστήριξαν ότι με εντολή των προϊσταμένων τους είχαν αποδεσμευτεί από τα μέτρα τάξης και είχαν αποχωρήσει μαζί με τους υφισταμένους τους αστυφύλακες και αρχιφύλακες. Υποπτοι θεωρήθηκαν τα έξι μέλη της "Χρυσής Αυγής" που δικάζονταν εκείνη τη μέρα για τον ξυλοδαρμό μελών του ΣΕΚ στην Κυψέλη, καθώς και όσοι είχαν πάει για να τους συμπαρασταθούν στη δίκη. Από τους πρώτους βρέθηκαν και ανακρίθηκαν οι Ι. Παναγιωτίδης και Α. Θεοδωρόπουλος,καθώς και ο Χαρίλαος Κουσουμβρής,αδελφός του κατηγορούμενου Χ. Κουσουμβρή.Και οι τρεις υποστήριξαν ότι δεν έχουν καμιά σχέση με την υπόθεση. Ο Α. Θεοδωρόπουλος κατέθεσε ότι εδώ και δυο χρόνια έχει αποχωρήσει από τη "Χρυσή Αυγή".

Από την Ασφάλεια αναζητήθηκαν στα σπίτια τους, χωρίς να εντοπιστούν, οι Κ. Βουλγαρίδης,Μ. Βαρσάμης,Δ. Ζαφειρόπουλος και Χ. Κουσουμβρής,ενώ δεν αποκαλύφθηκε η ταυτότητα εκείνων που είχαν πάει στο δικαστήριο για να τους συμπαρασταθούν. Μια πληροφορία που ήθελε επίσης κάποιον πρώην αστυνομικό να τους συνοδεύει στα δικαστήρια, με την ιδιότητα του δικηγόρου, δεν επιβεβαιώθηκε.

Για τη δολοφονική απόπειρα υπήρξε ανάληψη ευθύνης από άγνωστο άτομο, που τηλεφώνησε στην εφημερίδα "Αθηναϊκή", λέγοντας ότι η επίθεση έγινε από τον "Εθνικό Αγώνα Δράσης", που "θα επιβάλει την πραγματική τάξη και ασφάλεια και θα τιμωρήσει εκείνους που καίνε αυτοκίνητα και επιτίθενται στα ΜΑΤ". Αξίζει να σημειωθεί τέλος, ότι το ίδιο άτομο ενοχοποίησε τα θύματα της φασιστικής επίθεσης, κατηγορώντας τα ότι απεικονίζονται σε βίντεο να πετούν πέτρες σε αστυνομικούς των ΜΑΤ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ερωτηματικά για το ρόλο της Αστυνομίας (1998-06-25 00:00:00.0)
Διώκονται οι... άγνωστοι τραμπούκοι (1998-06-24 00:00:00.0)
Παρακρατική δολοφονική επίθεση (1998-06-18 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ