Τετάρτη 23 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Αγαπητοί αναγνώστες,

Συνεχίζουμε από αυτή τη στήλη, που ξεκίνησε χτες, το βήμα καταγγελίας και αποκάλυψης της κυβερνητικής αυθαιρεσίας, του οργίου των πιέσεων και απειλών ενάντια στο λαό, μπροστά στις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές του Οκτώβρη. Ενημερώστε μας καθημερινά για οτιδήποτε πέφτει στην αντίληψή σας!

Η σύνταξη

Τρομοκρατία στα χωριά

Πληθαίνουν οι καταγγελίες για την επιχείρηση τρομοκρατίας, που έχουν εξαπολύσει παράγοντες του ΠΑΣΟΚ στα χωριά της Καρδίτσας και της Λάρισας. Στόχος να ανακοπεί η μετακίνηση στελεχών, μελών, οπαδών και ψηφοφόρων του κυβερνώντος κόμματος προς τα αγωνιστικά νομαρχιακά ψηφοδέλτια του Β. Μπούτα και του Γ. Παττάκη.Αλλά όπως δεν πέτυχε η προσπάθεια - όσο, τουλάχιστον, περίμεναν οι εμπνευστές της - να μην μπει στα ψηφοδέλτια κανείς υποψήφιος που πρόσκειται στο ΠΑΣΟΚ, έτσι θ' αποτύχει - και μάλιστα, παταγωδώς - η προσπάθεια να ανακοπεί το λαϊκό ρεύμα υπέρ των αγωνιστών των μπλόκων της αγροτιάς.

Με το ζόρι στη φιέστα της Καλλιθέας

Με απειλές και άλλες σκοτεινές μεθοδεύσεις τα στελέχη της ΠΑΣΚΕ στο Πανεπιστημιακό Περιφερειακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών (ΠΠΓΝΠ) προσπάθησαν να βοηθήσουν τον τηλεοπτικό σκηνοθέτη στο έργο της προβολής "λαοθάλασσας" οπαδών στην κομματική φιέστα στην Καλλιθέα. Χτες ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του ΠΠΓΝΠ μαζί με άλλα στελέχη της ΠΑΣΚΕ επιδόθηκαν σε μια εκστρατεία υποχρεωτικής αποστολής εργαζομένων με το ζόρι στην Καλλιθέα. Αλλαξαν προκλητικά τις βάρδιες του προσωπικού, προκειμένου όσοι δούλευαν το πρωί να μπουν, αμέσως μετά το πέρας της εργασίας τους, στα πούλμαν για την Καλλιθέα. Οσοι αρνήθηκαν να υπακούσουν, δέχτηκαν απειλές όπως "Πρόσεχε γιατί έχουμε στα χέρια μας τη μετάταξή σου" ή υπονοούμενα ότι ήρθε η ώρα να πληρώσουν τα χρέη τους...

Το αποκρουστικό κρούσμα χειραγώγησης των συνειδήσεων και μεταχείρισης των εργαζόμενων σαν προεκλογικό κομματικό ντεκόρ, κατήγγειλε η ΕΣΑΚ Υγειονομικών.

Απ' όλα έχει ο "μπαξές"

Ρουσφετολογικές υποσχέσεις, απόπειρες δωροδοκίας και χρηματισμού, εκβιασμοί και απειλές περιλαμβάνει το "μενού" της τρομοκρατικής επιχείρησης του ΠΑΣΟΚ για να αντιμετωπιστούν τ' αγωνιστικά ψηφοδέλτια, που υποστηρίζει το ΚΚΕ, στη Θεσσαλία.

Σε επαρχιακό δήμο πιέζεται εργαζόμενος να μη συμμετάσχει στο αγωνιστικό ψηφοδέλτιο και στη συνέχεια μπαίνει στο φιλοκυβερνητικό, για να μη χάσει τη δουλιά του. Σε κάποιον άλλο - σε επαρχιακό δήμο και αυτός - προσφέρονται χρήματα για να απόσχει από το αγωνιστικό ψηφοδέλτιο.

Τα τηλεφωνήματα - ακόμα και βαθιά τη νύχτα - "πέφτουν" στα σπίτια, μεταφέροντας "συμβουλές" και "απειλές".

Ταυτόχρονα χιλιάδες - κυριολεκτικά - θέσεις διορισμού στο Περιφερειακό Νοσοκομείο Θεσσαλίας "μοιράζονται" σ' όλους τους θεσσαλικούς νομούς.

Διώκεται υποψήφιος δήμαρχος

Σε εκστρατεία διώξεων και σε απόπειρα τρομοκράτησης των δημοτών έχει επιδοθεί ο κυβερνητικός μηχανισμός στο Αίγιο, προεξάρχοντος του διευθυντή του ΙΚΑ Γρ. Σολωμού, ο οποίος μαζί με τους Α. Φούρα και Γ. Παπανδρέου έχει την ευθύνη για την προώθηση των κυβερνητικών συνδυασμών στο νομό. Θύμα του αυτή τη φορά ο υποψήφιος δήμαρχος Αιγίου Τάκης Παπακωνσταντινόπουλος,ο οποίος ως πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αιγίου επέκρινε την αυθαιρεσία του διοικητή του ΙΚΑ, επειδή εκείνος κάνει προσλήψεις με ρουσφετολογικά κριτήρια στο ΙΚΑ Αιγίου χωρίς να λαμβάνει υπόψη του την άποψη του Ιατρικού Συλλόγου. Η απάντηση του Γρ. Σολωμού ήταν μια ανακοίνωση στα ΜΜΕ γεμάτη συκοφαντίες και ψέματα τόσο για το Σύλλογο όσο και προσωπικά για τον πρόεδρό του. Ακολούθησαν απαντήσεις του Τ. Παπακωνσταντινόπουλου, του Ιατρικού Συλλόγου και της "Δημοτικής Αγωνιστικής Κίνησης Αιγίου" (ΔΑΚΑ), στις οποίες καταρρίπτονταν οι αιτιάσεις του διευθυντή του ΙΚΑ και τονίζονταν πως η επίθεση έχει καθαρά προεκλογικό χαρακτήρα σπίλωσης του επικεφαλής της ΔΑΚΑ. Ομως, ο Γρ. Σολωμός συνεχίζει τις λασπολογίες του σε βάρος του υποψήφιου δημάρχου, χρησιμοποιώντας τη θέση του διευθυντή του ΙΚΑ, την οποία δεν αποποιείται ούτε καν όταν συμμετέχει ανοιχτά στις συγκεντρώσεις και όλες τις άλλες δραστηριότητες του συνδυασμού του ΠΑΣΟΚ στο Αίγιο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ