Πέμπτη 22 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΚΥΠΡΙΑΚΟ
Ακόμη ένα Εθνικό Συμβούλιο χωρίς απόφαση

ΛΕΥΚΩΣΙΑ (Του ανταποκριτή μας). - Το Εθνικό Συμβούλιο σε χτεσινή συνεδρίασή του, υπό την προεδρία του Προέδρου Κληρίδη, συνέχισε τη συζήτηση του θέματος της προσφυγής της Κύπρου στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, αλλά και πάλι δεν κατέληξε σε καμιά οριστική απόφαση. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρ. Στυλιανίδης, μετά τη συνεδρίαση, περιορίστηκε να δηλώσει ότι η συζήτηση πάνω στο συγκεκριμένο θέμα της προσφυγής στη Γενική Συνέλευση θα συνεχιστεί σε νέα συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου στις 4 του Νοέμβρη. Ο εκπρόσωπος απέφυγε να αναφερθεί σε περισσότερες λεπτομέρειες, επικαλούμενος την εμπιστευτικότητα των συνεδριάσεων του Εθνικού Συμβουλίου.

Στη χτεσινή συνεδρίαση, ο Πρόεδρος Κληρίδης ενημέρωσε το Εθνικό Συμβούλιο για την πρώτη συνάντησή του με την αναπληρωτή ειδικό αντιπρόσωπο του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ στην Κύπρο Αν Χέρκους, που έγινε την περασμένη Παρασκευή. Η Χέρκους είχε χτες την πρώτη συνάντησή της και με τον Ραούφ Ντενκτάς στο πλαίσιο της διαδικασίας "πάρε - δώσε". Σήμερα η Χέρκους θα έχει νέα συνάντηση με τον Πρόεδρο Κληρίδη. Οι συνομιλίες της Αν Χέρκους με τον Πρόεδρο Κληρίδη και τον Ντενκτάς διεξάγονται, χωρίς να ανακοινώνεται οτιδήποτε, λόγω της εμπιστευτικότητάς τους.

Εξάλλου, ενώ η άσκηση "Νικηφόρος" συνεχίζεται, η κυπριακή κυβέρνηση έχει προβεί σε διαβήματα για την παραβίαση του εναέριου χώρου της Κυπριακής Δημοκρατίας από τουρκικά αεροπλάνα. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, σε σχετική δήλωσή του, ανέφερε ότι η παραβίαση του κυπριακού εναέριου χώρου αποδεικνύει για μια ακόμη φορά την τουρκική προκλητικότητα. Μια άσκηση που γίνεται κάθε χρόνο, είπε, με το συνηθισμένο τρόπο τυγχάνει αυτής της αντίδρασης από μέρους της Τουρκίας. Είναι σαφής ένδειξη της τουρκικής προκλητικότητας. Η άσκηση "Νικηφόρος" συνεχίζεται όπως έχει προγραμματιστεί, πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ο μητροπολίτης Λεμεσού Χρύσανθος, ο οποίος έχει εμπλακεί σε οικονομικές συνδιαλλαγές και παρατυπίες, που προκαλούν πολλά ερωτηματικά και έχουν εκθέσει διεθνώς την Κύπρο και την κυπριακή Εκκλησία, προέβη χτες σε πολύωρη κατάθεση ενώπιον της ανακριτικής επιτροπής της Ιεράς Συνόδου που έχει οριστεί για εξέταση των οικονομικών δραστηριοτήτων του. Παράλληλα, η κυπριακή Αστυνομία συνεχίζει τις ανακρίσεις της για την οικονομική πτυχή των υποθέσεων που αφορούν τον μητροπολίτη, την παύση του οποίου έχουν ζητήσει αρκετοί παράγοντες της οικονομικής και κοινωνικής ζωής, περιλαμβανομένων των προέδρων του Δημοκρατικού Συναγερμού και του Δημοκρατικού Κόμματος, Νίκου Αναστασιάδη και Σπύρου Κυπριανού, καθώς και του δημάρχου Λεμεσού Κοντίδη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ