Σάββατο 31 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΛΕΣΒΟΣ
Απλήρωτοι από πέρσι οι ελαιοπαραγωγοί

Απλήρωτοι μένουν για το περσινό λάδι οι ελαιοπαραγωγοί της Λέσβου, που αναγκάστηκαν να δώσουν την παραγωγή τους στην κοινοτική παρέμβαση με τις γνωστές εξευτελιστικές τιμές, παρά το γεγονός ότι έχουν εξαντληθεί οι προβλεπόμενες από τη σχετική σύμβαση ημερομηνίες πληρωμής. Το θέμα αυτό έφερε στη Βουλή, με Ερώτηση που κατέθεσε, ο βουλευτής του ΚΚΕ Στρατής Κόρακας.

Η καθυστέρηση αυτή, επισημαίνεται στην Ερώτηση, οφείλεται στο υπουργείο Γεωργίας και δικαιολογείται με το αστείο επιχείρημα ότι πρέπει να ολοκληρωθεί ο πρώτος διαγωνισμός της παρέμβασης για να πληρωθούν οι ποσότητες του δεύτερου, στον οποίο υπάγεται και η Λέσβος. Αυτό, όμως, εκτός από τα σοβαρά προβλήματα επιβίωσης που δημιουργεί σε όλους τους ελαιοπαραγωγούς, τους περισσότερους τους οδηγεί και στη χρεοκοπία, γιατί αδυνατούν να εξοφλήσουν τα καλλιεργητικά τους δάνεια, που ήδη έχουν γίνει ληξιπρόθεσμα και επιβαρύνονται με τα γνωστά πανωτόκια της ΑΤΕ.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ ερωτά τον υπουργό Γεωργίας τι ενέργειες θα κάνει για να πληρωθούν άμεσα οι δικαιούχοι ελαιοπαραγωγοί και αν θα τους καταβληθούν τόκοι υπερημερίας για τις αδικαιολόγητες καθυστερήσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ