Σάββατο 31 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Τα Σεπόλια χρειάζονται σχολεία

Ερώτηση βουλευτών του ΚΚΕ

Το πρόβλημα της έλλειψης σχολικής στέγης στα Σεπόλια, που δημιουργεί η υποχρηματοδότηση της παιδείας, φέρνουν με Ερώτηση στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Μπάμπης Αγγουράκης και Μήτσος Κωστόπουλος, ζητώντας από τους αρμόδιους υπουργούς Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων και Εσωτερικών και Δημόσιας Διοίκησης την άμεση παρέμβασή τους για την επίλυση του προβλήματος.

Συγκεκριμένα, όπως επισημαίνουν οι βουλευτές του ΚΚΕ, εδώ και 20 χρόνια οι γονείς και η Ενωση Γονέων του 4ου Διαμερίσματος Αθηνών αγωνίζονται για να κτιστούν νέα σχολεία. Το 52ο Δημοτικό Σεπολίων είναι 11θέσιο και έχει 210 μαθητές, λειτουργεί διπλοβάρδια σε ακατάλληλο και επικίνδυνο για τη ζωή των μαθητών κτίριο, ενώ το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζει και το 151ο Δημοτικό, που είναι 7θέσιο και έχει 150 μαθητές.

Κάτω από την πίεση των γονιών και των κατοίκων της περιοχής, ο ΟΣΚ έκτισε 2 σχολεία σε οικόπεδό του επί των οδών Λιοσίων - Στενημάχου και Κωνσταντινουπόλεως. Ομως, στο ένα κτίριο 12 αιθουσών, προτείνεται να στεγαστεί το 67ο Γυμνάσιο με 9 τμήματα, που δεν είχε αρχικά συμπεριληφθεί στο σχεδιασμό και στο άλλο κτίριο των 11 αιθουσών να στεγαστούν τα δύο Δημοτικά 52ο και 151ο, το οποίο μένει ουσιαστικά εκτός, αφού δεν επαρκούν οι αίθουσες.

"Η λύση αυτή, τονίζουν οι βουλευτές του ΚΚΕ, δόθηκε από το νομάρχη Αθήνας, ο οποίος δίνει το μεγάλο κτίριο στο 67ο Γυμνάσιο και επιβάλλει τη συρρίκνωση των τάξεων, αποφασίζοντας να θέσει τα δύο δημοτικά στο μικρότερο κτίριο 11 τάξεων, ενώ απαιτούνται 18 τάξεις. Προκειμένου δε να γίνει αυτό, δεσμεύει το Χημείο, χωρίζει την αίθουσα πολλαπλών χρήσεων σε 2 τάξεις, στριμώχνοντας 30 - 40 μαθητές σε μια αίθουσα και έχοντας σκοπό να τοποθετήσει και 2 αίθουσες προκάτ".

Οι γονείς αντέδρασαν, προχώρησαν σε κινητοποιήσεις με αποχές των παιδιών από τα σχολεία, κατάληψη του καινούριου σχολείου, ενώ, σε σύσκεψη που έγινε στις 20 Οκτώβρη, ο νομάρχης ανακάλεσε την αρχική απόφαση.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ ρωτούν τους αρμόδιους υπουργούς:

  • Γιατί ο ΟΣΚ, ενώ έκτιζε δύο κτίρια, "έταζε" σε 3 σχολεία, παρότι δεν έφταναν οι αίθουσες για κάτι τέτοιο;
  • Γιατί δε δεσμεύουν οικόπεδα τώρα για τη λύση του προβλήματος;
  • Αφού δημιουργήθηκε το πρόβλημα πώς σκέφτονται τώρα οι αρμόδιοι να το λύσουν με την ενοποίηση των δύο δημοτικών;

Τι θα γίνει για το 67ο Γυμνάσιο, που ανήκει στο 5ο Διαμέρισμα και δεν έχει βρεθεί μέχρι τώρα οικόπεδο;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ