Σάββατο 31 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΛΜΕ ΠΕΙΡΑΙΑ
"Η σκυτάλη στην εκπαιδευτική κοινότητα"

Στοιχεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά επιβεβαιώνουν την τραγική κατάσταση στα σχολεία

Ελλείψεις σχολικών κτιρίων και προβλήματα υποδομής στα υπάρχοντα χρέη της νομαρχίας προς τους εκπαιδευτικούς και ελλείψεις σε καθηγητές και διοικητικό προσωπικό στα σχολεία συνθέτουν εικόνα διάλυσης για τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση στον Πειραιά. Τα παραπάνω καταγγέλλει η ΕΛΜΕ Πειραιά, που έθεσε ερωτήματα, σχετικά με την κατάσταση των σχολείων στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά, η οποία, όπως τονίζουν οι καθηγητές, "όχι μόνο επιβεβαιώνει, αλλά επαυξάνει όσα καταγγέλλαμε εδώ και πολύ καιρό".

Συγκεκριμένα, με βάση τις έγγραφες απαντήσεις της Διεύθυνσης, στο Νομό Πειραιά, 58 σχολικές μονάδες λειτουργούν σε δύο βάρδιες, 25 σχολικές μονάδες χρησιμοποιούν 30 ενοικιαζόμενα κτίρια με ετήσιο ενοίκιο 140.000.000 δραχμές. "Τα περισσότερα σχολεία (ως κτίρια) έχουν πρόβλημα υποδομής. Υπάρχουν σχολεία, που στεγάζονται σε πρώην ορφανοτροφεία, σε γραφεία επιχειρήσεων, σε βιοτεχνίες, σε αποθήκες", τονίζεται στο έγγραφο που έλαβε η ΕΛΜΕ από τη Διεύθυνση.

Σε ό,τι αφορά το προσωπικό των σχολείων, η ΕΛΜΕ Πειραιά τονίζει ότι επί συνόλου 145 σχολικών μονάδων υπηρετούν 15 επιστάτες, 7 γραμματείας, και κανένας φύλακας, ενώ χρειάζονται ακόμα 130 επιστάτες, 138 γραμματείας και 145 φύλακες. Σύμφωνα πάντα με τις απαντήσεις που έλαβε η ΕΛΜΕ Πειραιά από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, η Νομαρχία Πειραιά χρωστά στους καθηγητές Πειραιά 196.000.000 δραχμές από υπερωρίες, επιτροπές, οδοιπορικά ενώ, σύμφωνα με την ΕΛΜΕ, η Διεύθυνση ομολογεί έγγραφα ότι λείπουν από το Νομό Πειραιά 280 καθηγητές.

"Η επιμονή της λιτότητας και η εμμονή στους ονομαστικούς δείκτες της ΟΝΕ, η καθήλωση και μείωση των κοινωνικών δαπανών και η χρόνια υποχρηματοδότηση της εκπαίδευσης από τον κρατικό προϋπολογισμό, οδηγούν σ' αυτή την κατάσταση και την αύξηση των ιδιωτικών δαπανών", τονίζει το ΔΣ της ΕΛΜΕ Πειραιά."Μπροστά στην απαράδεκτη αυτή κατάσταση, το υπουργείο Παιδείας προχωρά στην αντιεκπαιδευτική μεταρρύθμιση, δημιουργώντας νέα προβλήματα. Μετά την επίσημη επιβεβαίωση της τραγικής κατάστασης της Εκπαίδευσης του Πειραιά, τα σχόλια περιττεύουν", διαπιστώνει η ΕΛΜΕ και τονίζει: "Τη σκυτάλη παίρνει πλέον στα χέρια της η Εκπαιδευτική Κοινότητα του Πειραιά".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ