Σάββατο 31 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΤΟΥ ΑΓΑΠΙΟΥ ΣΑΧΙΝΗ, ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ"ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΡΑ"
Οι δημότες πρέπει να αντιδράσουν

- Πώς σχολιάζετε την απόφαση για αύξηση κατά 18% των δημοτικών τελών που έλαβε στην τελευταία συνεδρίασή του το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης;

- Πράγματι λίγες μέρες μετά τις εκλογές, το ΔΣ με εισήγηση της διοικήσεως αποφάσισε κατά πλειοψηφία την αύξηση κατά 18% των δημοτικών τελών. Αποδείχτηκε πολύ σύντομα ότι έχει απόλυτη βάση η άποψη που καταθέσαμε κατά την προεκλογική περίοδο ότι διαμορφώνεται ένα πολιτικό μπλοκ που έχει προσδιορίσει το ρόλο της ΤΑ σαν φορομπηχτικό μηχανισμό. Ενα μπλοκ σε βάρος των δημοτών ενταγμένο στη λογική των ανταποδοτικών, για την "αντιμετώπιση" των προβλημάτων της πόλης. Στην πραγματικότητα η διοίκηση εισηγήθηκε, η ομάδα του ΠΑΣΟΚ επί της ουσίας ενέκρινε αυτή την πρόταση - διαφωνούσε μόνο για τον χρόνο, καθώς επιθυμούσε να λάβει η νέα διοίκηση την απόφαση για αύξηση των τελών - ενώ ο ΣΥΝ απουσίαζε διά του εκπροσώπου του κ. Βούγια, προφανώς για να μην πάρει το μερίδιο της ευθύνης που του αναλογεί, για την έγκριση και από την πλευρά του αυτής της αποφάσεως, κάτι που θα το έκανε αν ήταν παρών. Για άλλη μια φορά εμείς επαναλάβαμε τη θέση ότι αρνούμαστε να μπούμε στη λογική της άσκησης της πολιτικής του δήμου μέσω των ανταποδοτικών τελών. Υποστηρίζουμε ότι η διοίκηση θα πρέπει να καλέσει τους δημότες να διεκδικήσουν από την κυβέρνηση τα χρήματα που χρειάζεται για την αγορά συγχρόνων απορριμματοφόρων επισημαίνοντας ότι αποτελεί πρόκληση για τους εργαζόμενους που βρίσκονται στη λιτότητα ναπροχωρεί ο Δήμος Θεσσαλονίκης τα δύο τελευταία χρόνια σε αύξηση κατά 28% των δημοτικών τελών. Η πολιτική αυτή που ασκείται από τη διοίκηση του δήμου και με τη σύμφωνη επί της ουσίας συμφωνία και του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ, καταγράφει την πορεία που θα ακολουθήσει το νέο Δημοτικό Συμβούλιο όσον αφορά την αντιμετώπιση των οξυμένων προβλημάτων που έχει η Θεσσαλονίκη.

- Πιστεύετε ότι το σοβαρό πρόβλημα της καθαριότητας που αντιμετωπίζει η πόλη θα λυθεί με τους ανταποδοτικούς φόρους;

- Με την πολιτική αυτή δεν πρόκειται να λυθούν προβλήματα. Αντίθετα οδηγούμαστε σε μια όξυνση, διότι ο δρόμος της φορομπηχτικής πολιτικής μέσω των ανταποδοτικών τελών είναι ένας δρόμος που οδηγεί σε αδιέξοδο. Οι ανάγκες της πόλης θα πολλαπλασιάζονται και η ανάγκη για νέα φορομπηχτική πολιτική με βάση αυτή την πολιτική τους, θα συνεχίζεται. Η εκτίμησή μας είναι ότι οι δημότες θα πρέπει να αναπτύξουν εκείνους τους αγώνες και τα μέτωπα αντίστασης ώστε να ανατρέψουν στην πράξη αυτή την πολιτική.

- Με τη δεδομένη σύνθεση του Δημοτικού Συμβουλίου που προέκυψε μετά τις εκλογές, πώς βλέπετε να εξελίσσεται το τοπίο στο Δήμο Θεσσαλονίκης;

- Από ό,τι φαίνεται και από τη σύνθεση, δε βλέπουμε να υπάρχουν ιδιαίτερες ελπίδες για την επίλυση των οξύτατων προβλημάτων της πόλης. Νομίζουμε ότι η κρίση στο Δήμο θα μεγαλώσει και η μοναδική ελπίδα για την αντιμετώπιση της όξυνσης των προβλημάτων είναι ο λαός και οι εργαζόμενοι της Θεσσαλονίκης. Οι Θεσσαλονικείς με τις επιλογές τους, νομίζω επωμίζονται και πρέπει να το τονίσω αυτό, ένα σοβαρό μερίδιο ευθύνης για την πορεία που θα ακολουθηθεί από εδώ και πέρα, για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της πόλης.

Α. Ν.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κατήγγειλε την κοροϊδία της ...μείωσης 8 λεπτών στα δημοτικά τέλη(2022-11-01 00:00:00.0)
«Οχι» στις αυξήσεις των δημοτικών τελών(2005-11-08 00:00:00.0)
Για κάθε «υπηρεσία» κι ένα χαράτσι!(2005-10-23 00:00:00.0)
Αντιλαϊκή πολιτική με «αριστερό» προσωπείο(2005-07-03 00:00:00.0)
Προϋπολογισμός εφαρμογής της κυβερνητικής πολιτικής(2001-11-29 00:00:00.0)
Καμία αύξηση στα ανταποδοτικά τέλη!(1998-11-01 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ