Σάββατο 31 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΦΟΙΤΗΤΕΣ
Αντιδρούν στην υποβάθμιση των σπουδών τους

Εληξε χτες το απόγευμα η συμβολική κατάληψη της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου Αθήνας. Συλλαλητήριο στις 11 Νοέμβρη

Συνέχισαν χτες για δεύτερη μέρα την κατάληψη της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου Αθήνας οι φοιτητές, που αντιδρούν στην ίδρυση και λειτουργία Προγραμμάτων Σπουδών Επιλογής και νέων ειδικευμένων τμημάτων χρηματοδοτούμενων από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Εκπαίδευση και Αρχική Επαγγελματική Κατάρτιση (ΕΠΕΑΕΚ). Οι φοιτητές ζητούν την αναβάθμιση των σπουδών τους με την κατάργηση του νόμου 2525/97 και την αύξηση των δαπανών για την παιδεία στο 15% του κρατικού προϋπολογισμού.

Η κατάληψη, που έληξε χτες το απόγευμα, έγινε με απόφαση της γενικής συνέλευσης των Συλλόγων Οικονομικού και Νομικού Τμημάτων της Νομικής, του Χημικού, Φιλοσοφικής, Μαθηματικού, Φυσικού και του Τμήματος Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Αθήνας.Χτες, συμβολική κατάληψη της Πρυτανείας του Παντείου Πανεπιστημίου πραγματοποίησαν και οι φοιτητές του Ιδρύματος.

Οι φοιτητές ζητούν από τη Σύγκλητο του Πανεπιστημίου Αθήνας να δεσμευτεί ότι δε θα λειτουργήσουν Προγράμματα Σπουδών Επιλογής, τα οποία αποτελούν κατάρτιση και υποβαθμίζουν ακόμα περισσότερο πτυχία και σπουδές και αντιδρούν στην ίδρυση νέων τμημάτων που χρηματοδοτούνται από το ΕΠΕΑΕΚ, καθώς, όπως τονίζουν, αυτό οδηγεί στην ιδιωτικοποίηση της παιδείας, καθώς, μετά τη λήξη του προγράμματος, τα τμήματα θα κληθούν να εξασφαλίζουν μόνα τους τη βιωσιμότητά τους. Ζητούν, επίσης, την κατάργηση του Νόμου 2525/97, την αύξηση των δαπανών για την παιδεία στο 15% του κρατικού προϋπολογισμού, μαζικούς διορισμούς από την επετηρίδα, να μην καταργηθεί το πανεπιστημιακό άσυλο κλπ.

Οι φοιτητές θα πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 5 Νοέμβρη,όταν θα συνεδριάσει η Σύγκλητος, ενώ στις 11 Νοέμβρη καλούν σε πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ