Σάββατο 31 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΚΣ ΤΕΙ ΧΑΛΚΙΔΑΣ
"Μεθοδεύσεις" στις προσλήψεις εκτάκτων καθηγητών

"Απαράδεκτες μεθοδεύσεις" του Συμβουλίου του ΤΕΙ Χαλκίδας σε ό,τι αφορά τις προσλήψεις των εκτάκτων καθηγητών καταγγέλλουν με ανακοίνωση τους οι Πανσπουδαστικές Κινήσεις Συνεργασίας του ΤΕΙ Χαλκίδας, τονίζοντας ότι "η υποβάθμιση των σπουδών περνά και μέσα από τέτοιες αποφάσεις".

Οι σπουδαστές αναφέρονται στην απόφαση του Συμβουλίου του ΤΕΙ Χαλκίδας να μην ξαναπροσληφθεί ο καθηγητής Θ. Μαίμος "τη στιγμή που όλοι οι σπουδαστές παραδέχονται την αξία και την προσφορά του". Οι ΠΚΣ τονίζουν ότι "το γεγονός γίνεται ακόμα πιο σοβαρό αν λάβει κανείς υπόψη του ότι το Συμβούλιο ΤΕΙ λειτουργεί παράνομα. Η εκπροσώπηση των σπουδαστών γίνεται παρά και αντίθετα στις αποφάσεις των δύο ΔΣ απ' την παράταξη της ΔΑΠ". Συνεχίζοντας οι ΠΚΣ τονίζουν ότι "η απόφαση πάρθηκε με πλειοψηφία 3 - 2 και η καθοριστική ψήφος ήταν η ψήφος του παράνομου εκπροσώπου της ΔΑΠ".

"Ο καθηγητής μπορεί να μην κάνει, αλλά τις σημειώσεις του τις χρησιμοποιεί το ΤΕΙ", καταγγέλλουν οι ΠΚΣ και επισημαίνουν το γεγονός ότι οι σπουδαστές που είχαν πάρει πτυχιακή με τον συγκεκριμένο καθηγητή "μένουν πραγματικά στον αέρα".

Οι ΠΚΣ ΤΕΙ Χαλκίδας απαιτούν την άμεση επαναπρόσληψη του καθηγητή και να συμπληρωθούν τώρα όλες οι κενές θέσεις, να μην ισχύσει καμία απόφαση του Συμβουλίου του ΤΕΙ. Ζητούν, επίσης, οι σπουδαστές να εκπροσωπούνται όπως έχουν αποφασίσει τα ΔΣ των δύο σχολών και να πραγματοποιηθεί γενική συνέλευση των σπουδαστών, για να συζητήσουν τα σοβαρά και οξυμένα προβλήματα της Σχολής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ