Σάββατο 31 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Κινητοποίηση των πολιτών για το πάρκο στο Γουδί

Την αναστολή έκδοσης αδειών και εκτέλεσης οικοδομικών εργασιών στα 965 στρέμματα στο Γουδί πρόκειται να ζητήσει από το ΥΠΕΧΩΔΕ η "Επιτροπή Αγώνα για τη δημιουργία Μητροπολιτικού Πάρκου στο Γουδί". Το παραπάνω, καθώς και ο προγραμματισμός για την πλήρη και έγκαιρη ενημέρωση και κινητοποίηση των πολιτών ήταν μερικά από τα θέματα που συζητήθηκαν στην πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής που έγινε την Πέμπτη το βράδυ, στα γραφεία του Πολιτιστικού Συλλόγου Ανω Αμπελοκήπων.

Στη συνεδρίαση της Επιτροπής Αγώνα, όπου συμμετείχαν εκπρόσωποι της κίνησης "Δημοτική Πρωτοβουλία Ζωγράφου",της σημερινής δημοτικής αρχής του Δήμου Ζωγράφου, η Μαρία Ζευγώλη από τη "Συμπαράταξη για την Αθήνα" και εκπρόσωποι πολιτιστικών φορέων της περιοχής, συζητήθηκε η ανάγκη για δυναμικές και μαζικές κινητοποιήσεις, καθώς και η προσέγγιση όλων των πολιτών.

Ακόμα, επισημάνθηκε το "τσαλαπάτημα" του Ν. 732/77, σύμφωνα με τον οποίο προβλέπεται για το πάρκο στο Γουδί, το 10% της έκτασης να στεγάζει αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες, ερασιτεχνικού επιπέδου και το 90% να είναι πνεύμονας πρασίνου. Υπογραμμίστηκε ακόμα από τα μέλη της Επιτροπής Αγώνα, η ανάγκη επικοινωνίας και ενημέρωσης με την ερευνητική ομάδα του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, η οποία ασχολείται με τη δημιουργία Μητροπολιτικού Πάρκου στο Γουδί.

Η επόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής Αγώνα θα γίνει την Τετάρτη 11 Νοέμβρη,στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Ζωγράφου.

  • Γενική συνέλευση του Πολιτιστικού Συλλόγου Ανω Αμπελοκήπων, θα γίνει αύριο, στις 10:30 π.μ., στα γραφεία του συλλόγου (Ζωχίου 8, πάροδος Τριφυλλίας 54).

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ