Σάββατο 31 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ
Τα συμφέροντα πολυεθνικής πάνω από τους δημότες!

Ο δήμαρχος και η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου έδωσαν το "πράσινο φως" για την κατασκευή πολυκαταστήματος ΚΟΝΤΙΝΕΝΤ στον "Πύργο Βασιλίσσης"

"Νίπτει τας χείρας του..." ο δήμαρχος Αγίων Αναργύρων Ν. Ταμπακίδης για την τσιμεντοποίηση του κτήματος Σερπιέρη - μέρος του "Πύργου Βασιλίσσης". Στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που πραγματοποιήθηκε παρουσία κατοίκων, η πλειοψηφία των δημοτικών συμβούλων έδωσε το "πράσινο φως" στον ιδιώτη να συνεχίσει τις εργασίες στον "Πύργο Βασιλίσσης", προκειμένου να δημιουργηθεί πολυκατάστημα ΚΟΝΤΙΝΕΝΤ.

Συγκεκριμένα, τόσο ο δήμαρχος όσο και οι δημοτικοί του σύμβουλοι αρνήθηκαν να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις των κατοίκων για τη σωτηρία του χώρου. Παράλληλα απέρριψαν το ψήφισμα που κατέθεσε ο επικεφαλής της "Δημοτικής Αναγέννησης" Γεράσιμος Θεοδωράτος,δηλώνοντας ότι θα "αγωνιστούν" με άλλο τρόπο!

Καλυμμένος πίσω από την έγκριση του υφυπουργού Οικονομικών, Γ. Δρυ, που υπέγραψε τη γνωμοδότηση της Διεύθυνσης Κτηματολογίου, μέσω της οποίας το κτήμα θεωρείται ότι ανήκει στον μεγαλοκτηματία Σερπιέρη, οπότε μπορεί να κάνει ό,τι θέλει με αυτό, ο δήμαρχος Αγίων Αναργύρων δήλωσε περήφανος που μαζί με το ΔΣ απέτρεψε την οικοδόμηση των 366 στρεμμάτων του κτήματος και θα τσιμεντοποιηθούν μόνο τα 44! Τέλος, τόνισε πως "το πολυκατάστημα θα ωφελήσει την περιοχή, καθώς θα δημιουργηθούν 200 και πλέον θέσεις εργασίας... και την ίδια ώρα ο Δήμος Αγίων Αναργύρων δεν είναι ο καθ' ύλην αρμόδιος δήμος να διαμαρτυρηθεί για το κτήμα Σερπιέρη. Αρμόδιος είναι ο Δήμος Ιλίου και αυτός πρέπει να κινήσει διαδικασίες για την απόκτηση του κτήματος...".

Ο δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της "Δημοτικής Αναγέννησης", Γ. Θεοδωράτος,τόνισε ότι η μόνη λύση για να μην τσιμεντοποιηθεί ο Πύργος Βασιλίσσης είναι να αγωνιστεί ο λαός για τη διασφάλιση του δημόσιου χαρακτήρα του χώρου. "Για να σωθεί ο χώρος του Πύργου πρέπει να υπάρξει συντονισμός όλων των φορέων της περιοχής μαζί με τους κατοίκους και τη Δημοτική Αρχή. Από την πλευρά του το Δημοτικό Συμβούλιο πρέπει να αποφασίσει το σταμάτημα των εργασιών στο πάρκο και να ξεκινήσουν δυναμικές κινητοποιήσεις. Εμείς σαν εκλεγμένοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θέλουμε τη διασφάλιση των λαϊκών συμφερόντων. Οσον αφορά τις θέσεις εργασίας που υπόσχεται ο δήμαρχος είναι υποκειμενικές, αφού όλοι ξέρουμε τι συνθήκες εργασίας επικρατούν στα ΚΟΝΤΙΝΕΝΤ και πόσοι εργαζόμενοι δουλεύουν".

Να σημειωθεί ότι όπως ανέφεραν μέλη της Επιτροπής ενάντια στην Τσιμεντοποίηση του Πύργου Βασιλίσσης, που παραβρέθηκαν στη συνεδρίαση, στο φάκελο της άδειας του έργου δεν υπάρχει μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων, η οποία - όπως τόνισαν - είναι αναγκαία για την έναρξη του έργου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ