Σάββατο 31 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Επιμένουν για το ΜΕΤΡΟ

Η σθεναρή στάση των δημοτικών συμβούλων της Κίνησης "Πειραιάς - Αναγέννηση" Παναγιώτη Σαλπέα και Κώστα Τζατζάνη απεσόβησε προχθές, λίγο μετά τα μεσάνυχτα, τη "λαθραία" χορήγηση από το Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά άδειας λειτουργίας του σούπερ μάρκετ ΜΕΤΡΟ στην Αγ. Σοφία, σε μία περιοχή που ήδη έχει χαρακτηριστεί χώρος πρασίνου και το Δημοτικό Συμβούλιο με παλιότερη απόφασή του έχει ήδη απαγορεύσει τη χορήγηση άδειας λειτουργίας σούπερ μάρκετ στο συγκεκριμένο τετράγωνο.

Παρ' όλα αυτά το ΥΠΕΧΩΔΕ, η Νομαρχία, αλλά και ο δήμαρχος Στ. Λογοθέτης, προσπαθούν με κάθε τρόπο να "εξυπηρετήσουν" τον ιδιοκτήτη του υπερκαταστήματος. Ο δήμαρχος μάλιστα υποστήριξε ότι η μη χορήγηση άδειας ευνοεί τα συμφέροντα των ήδη λειτουργούντων εκεί σούπερ μάρκετ. Τελικά το θέμα αποσύρθηκε, αφού προηγήθηκε έντονη συζήτηση στην οποία φάνηκε ότι τουλάχιστον τέσσερις ή πέντε δημοτικοί σύμβουλοι είναι διατεθειμένοι να "ξεχάσουν" τι έχουν ψηφίσει και να δώσουν την άδεια.

Το θέμα όμως δεν έχει λήξει. Σίγουρα θα επανέλθει και αν το Δημοτικό Συμβούλιο εμμείνει στην αρχική του απόφαση, παραμένει ο κίνδυνος η άδεια να δοθεί από την Περιφέρεια. Οι κάτοικοι όμως είναι αποφασισμένοι να αποτρέψουν μια τέτοια εξέλιξη, όπως την απέτρεψαν μέχρι τώρα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ