Σάββατο 31 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Συνεχίζεται η απεργία στα αεροδρόμια

Συνεχίζεται σήμερα για δεύτερη μέρα η 48ωρη απεργία των εργαζομένων στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ), που άρχισε χτες τα ξημερώματα και κανονικά λήγει αύριο στις 6 μ.μ.

Ωστόσο, η συνέχισή της ή όχι αναμένεται να κριθεί σήμερα, μετά την κοινοποίηση της απόφασης του δικαστηρίου, στο οποίο προσέφυγε η διοίκηση της ΥΠΑ, κατά την προσφιλή της τακτική, με αίτημα να κηρυχτεί παράνομη και καταχρηστική η απεργιακή κινητοποίηση.

Οπως είναι γνωστό, τη 48ωρη απεργία κήρυξε η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΟΣΥΠΑ), καταγγέλλοντας ότι η κυβέρνηση μεθοδεύει ερήμην των εργαζομένων τη διάλυση της υπηρεσίας και το ξεπούλημα των κερδοφόρων δραστηριοτήτων της στους ιδιώτες, παρά τις υποσχέσεις του υπουργού Μεταφορών Τ. Μαντέλη ότι θα προηγηθεί διάλογος με τους εργαζόμενους για την αλλαγή του νομικού καθεστώτος της ΥΠΑ.

Η ΟΣΥΠΑ, σε εξώδικο που απέστειλε στον υπουργό Μεταφορών από την προηγούμενη βδομάδα, τον κατηγορεί για πλήρη αναξιοπιστία και για μεθοδεύσεις διάλυσης της ΥΠΑ σε ανώνυμες εταιρίες και κατάργησης του μεγαλύτερου αριθμού των οργανικών θέσεων, με αυτόματη λύση της υπαλληλικής σχέσης 2.500 εργαζομένων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ