Παρασκευή 6 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΧΤΕΣ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ "ΜΙΝΙ" ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ
ΠΕΤΣΟΚΟΒΟΝΤΑΙ
οι συντάξεις λόγω θανάτου!

Δεκαετίες θέλει να γυρίσει πίσω τα ρολόγια η κυβέρνηση, καταδικάζοντας χιλιάδες ασφαλισμένους στον Καιάδα του κοινωνικού περιθωρίου

Σε μια επίδειξη πρωτοφανούς κοινωνικής βαρβαρότητας προχώρησε η κυβέρνηση, βάζοντας βαθιά το "μαχαίρι" των περικοπών ακόμα και στις συντάξεις λόγω θανάτου, με τη δημοσιοποίηση χτες του δεύτερου μέρους του αντιασφαλιστικού νομοσχεδίου! Προβαίνοντας σε μια δραματική ανατροπή για τα δεδομένα της ελληνικής κοινωνίας και προετοιμάζοντας έναν Καιάδα για χιλιάδες ασφαλισμένους, ανακοίνωσε διά υπουργού Εργασίας - Κοινωνικών Ασφαλίσεων ότι:

Η σύνταξη λόγω θανάτου θα δίνεται κανονικά μόνο για τρία χρόνια μετά το θάνατο του συζύγου ή της συζύγου!Από κει και πέρα, για όσους είναι κάτω των 45 χρόνων, κόβεται εντελώς η σύνταξη και για όσους έχουν κλείσει το 45ο έτος της ηλικίας τους θα μειώνεται στο 30% αν εργάζονται και θα χορηγείται ολόκληρη μόνο εφόσον δεν εργάζονται. Από το 65ο έτος και μετά, η σύνταξη θα επαναχορηγείται ολόκληρη μόνο εφόσον ο εναπομείναν σύζυγος δεν εργάζεται ή δε συνταξιοδοτείται ο ίδιος. Σε διαφορετική περίπτωση, θα παίρνει μόνο τη μισή σύνταξη λόγω θανάτου.

Με αυτή την κοινωνικά απαράδεκτη διάταξη, αλλά και με άλλες αντιασφαλιστικές ρυθμίσεις, που αφορούν νέα κίνητρα για εισφοροδιαφυγή, συμπληρώνεται ως ένα βαθμό (γιατί ακολουθεί και τρίτο μέρος!) ο αντιασφαλιστικός χαρακτήρας του νομοσχεδίου, στο πρώτο μέρος του οποίου η κυβέρνηση έκανε φανερή την απόφασή της να χτυπήσει το ύψος των επικουρικών συντάξεων στο δημόσιο, καθώς και τα κατώτερα όρια σύνταξης στους αυτοαπασχολούμενους, ενώ ρίχνει στον τζόγο τα αποθεματικά των Ταμείων.


ΣΕΛ.  2,    12   -   13

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ