Παρασκευή 6 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Στη φυλακή για τρεις βιασμούς

Προφυλακίστηκε χτες, μετά την απολογία του στην 14η τακτική ανακρίτρια Αθηνών, ο 22χρονος σπουδαστής Εμμ. Αλιφραγκής, που συνελήφθη τη Δευτέρα στο Μαρούσι για βιασμό κατ' εξακολούθηση και απόπειρα βιασμού. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο εν λόγω νεαρός είναι ο δράστης τριών βιασμών εις βάρος γυναικών, ενώ αποπειράθηκε να βιάσει άλλη μια γυναίκα. Στην τελευταία περίπτωση, έγινε αντιληπτός από διερχόμενο πολίτη, ο οποίος ειδοποίησε την Αστυνομία.

Από την πρώτη στιγμή της σύλληψής του, ο 22χρονος παραδέχτηκε τις πράξεις του, ενώ, αντίθετα, οι γονείς του υποστήριζαν ότι είναι αθώος. Προέβαλαν, μάλιστα, και άλλοθι, λέγοντας ότι το διάστημα που τελέστηκαν οι βιασμοί, ο γιος τους βρισκόταν στη Γερμανία όπου σπουδάζει. Απέδιδαν δε την ομολογία του κατά την προανάκριση, σε εξαναγκασμό λόγω της σωματικής και ψυχολογικής βίας, που δήθεν του ασκήθηκε από τους αστυνομικούς. Ομως, χτες, ο ίδιος ο κατηγορούμενος είπε ότι δε δέχτηκε καμιά πίεση στην Αστυνομία. Εξάλλου, ασφαλείς πληροφορίες τον έφεραν να ομολογεί και πάλι, ενώπιον της ανακρίτριας αυτή τη φορά, τις πράξεις που του αποδίδονται.

Στο μεταξύ, έχει διαβιβαστεί στην ανακρίτρια και δεύτερη δικογραφία με καταγγελίες άλλων πέντε γυναικών ότι στο πρόσωπο του Εμμ. Αλιφραγκή αναγνωρίζουν το βιαστή τους. Ετσι, αυτός αναμένεται να κληθεί τη Δευτέρα για συμπληρωματική απολογία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ