Παρασκευή 6 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΒΑΜΒΑΚΟΠΑΡΑΓΩΓΟΙ
Τους απαγορεύουν να πουλήσουν ολόκληρη την παραγωγή

Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή

Το πρόβλημα, που έχει δημιουργηθεί σε χιλιάδες βαμβακοπαραγωγούς, επειδή η κυβέρνηση όρισε χαμηλά όρια αναμενόμενης παραγωγής και τους απαγορεύει να παραδώσουν τις επιπλέον ποσότητες βαμβακιού που παρήγαγαν, έφερε με Ερώτησή του στη Βουλή το ΚΚΕ.

Στην Ερώτηση του ΚΚΕ που υπογράφουν οι βουλευτές Βαγγέλης Μπούτας και Αχιλλέας Κανταρτζής τονίζονται τα παρακάτω: "Ο καθορισμός από το υπουργείο Γεωργίας σε χαμηλά επίπεδα της αναμενόμενης στρεμματικής παραγωγής βαμβακιού στις περισσότερες περιοχές της χώρας, σε συνδυασμό με την καλή φετινή παραγωγή και τη χρονοβόρα διαδικασία των ενστάσεων, έχει δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στην πλειοψηφία των βαμβακοπαραγωγών. Κι αυτό γιατί δεν μπορούν να πουλήσουν την επιπλέον παραγωγή τους και δεν έχουν κατάλληλες αποθήκες να την αποθηκεύσουν, με αποτέλεσμα να υπάρχει σοβαρός κίνδυνος για υποβάθμιση αυτής της παραγωγής και να προκληθεί μεγάλη οικονομική ζημιά".

Στην Ερώτηση του ΚΚΕ επισημαίνεται: "Το πρόβλημα αυτό θα μπορούσε να διευθετηθεί αν γίνονταν δεκτές χωρίς εξέταση οι ενστάσεις των βαμβακοπαραγωγών για στρεμματικές παραγωγές μεγαλύτερες μέχρι και 15% αυτών, που αρχικά είχαν καθοριστεί και παραδινότανε άμεσα αυτές οι ποσότητες, ενώ η διαδικασία της εξέτασης των ενστάσεων να ισχύει για την παράδοση των ποσοτήτων που ξεπερνούν και την προσαύξηση του 15%".

Οι δύο βουλευτές του ΚΚΕ ρωτούν τον αρμόδιο υπουργό Γεωργίας για το τι ενέργειες θα κάνει, ώστε να παραδώσουν άμεσα την παραγωγή τους οι βαμβακοπαραγωγοί και να αποτραπούν σίγουρες ζημιές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ