Παρασκευή 6 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Σε αποχή από τις εξετάσεις Ιουνίου καλεί η ΕΛΜΕ Πειραιά

Σε αποχή από τις εξετάσεις της Β Λυκείου τον Ιούνιο του 1999, καλεί τους μαθητές των λυκείων η ΕΛΜΕ Πειραιά, σύμφωνα με απόφαση της γενικής της συνέλευσης, σε μια προσπάθεια ανατροπής των αντιεκπαιδευτικών νόμων για την παιδεία, αλλά και της γενικότερης αντιλαϊκής αντιεκπαιδευτικής πολιτικής που εφαρμόζει η κυβέρνηση. Ταυτόχρονα, η ΕΛΜΕ Πειραιά καλεί τα 15μελή μαθητικά συμβούλια, τις Ενώσεις και τους Συλλόγους Γονέων σε κάθε περιοχή να πάρουν αποφάσεις κηρύσσοντας από τώρα αποχή από τις εξετάσεις του Ιούνιου, μπλοκάροντας την αντιεκπαιδευτική "μεταρρύθμιση", και διεκδικώντας την προαγωγή των μαθητών στη Γ Λυκείου, μόνο με την προφορική τους βαθμολογία.

Συγκεκριμένα, η ΕΛΜΕ Πειραιά στο ψήφισμά της επισημαίνει ότι "φέτος τα όσα διαδραματίζονται στην Παιδεία δεν έχουν προηγούμενο. Οι τεράστιες ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό, κτιριακή και υλικοτεχνική υποδομή, καθιστούν αδύνατη τη λειτουργία των περισσότερων σχολείων, ενώ οι συμπτύξεις τμημάτων και η αδυναμία αφομοίωσης της ύλης της Β Λυκείου από τους μαθητές έχει μετατρέψει τη μάθηση σε Γολγοθά, προκαλώντας τις αντιδράσεις μαθητών, γονιών, οι οποίοι και αναγκάζονται να πληρώνουν υπέρογκα ποσά στα φροντιστήρια".

Η ΕΛΜΕ Πειραιά καλεί τους μαθητές σε συντονισμένη δράση με γονείς, εκπαιδευτικούς και εργαζόμενους, για την ανατροπή της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ