Παρασκευή 6 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Νέα ελπιδοφόρα σελίδα

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τις κινητοποιήσεις στο χώρο της παιδείας

"Το ΚΚΕ χαιρετίζει τους αγώνες των μαθητών - σπουδαστών, που ανοίγουν μια νέα ελπιδοφόρα σελίδα στην πάλη της νεολαίας και του λαού μας για τα δικαιώματά τους στη μόρφωση και στη ζωή.

Οταν εντείνονται από την κυβερνητική πολιτική του "μονόδρομου της ΟΝΕ", οι φραγμοί στη μόρφωση, η πνευματική χειραγώγηση, όταν η παιδεία από κοινωνικό αγαθό γίνεται εμπόρευμα, όταν οι γονείς βάζουν καθημερινά βαθιά το χέρι στην τσέπη, τότε ο λαός και η νεολαία έχουν κάθε δικαίωμα να αντισταθούν, ν' αντιδράσουν, διευρύνοντας και συντονίζοντας τους αγώνες τους.

Το ΚΚΕ θα πρωτοστατήσει για την ανάπτυξη ενός αναγεννητικού, παλλαϊκού κινήματος στην παιδεία, που θ' αναδείχνει και θα διεκδικεί, μαζί με τα σοβαρά προβλήματα της υποδομής, ουσιαστικές αλλαγές στο περιεχόμενο της μόρφωσης για ολόπλευρα αναπτυγμένους ανθρώπους, που να είναι κύριοι της τύχης τους με γνώση, εφόδια και δικαιώματα στην εργασία και τη ζωή τους. Αυτό το κίνημα θα βρει τη δικαίωση του στον αγώνα της εργατικής τάξης, των άλλων εργαζόμενων για βαθιές κοινωνικοπολιτικές αλλαγές".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ