Παρασκευή 6 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΤΡΙΚΑΛΑ - ΣΕΡΡΕΣ
Με πολλά προβλήματα τα σχολεία

Ερωτήσεις των βουλευτών του ΚΚΕ Αχ. Κανταρτζή και Β. Μπούτα για τα προβλήματα στα Τρίκαλα και του Στ. Παναγιώτου και Μ. Μπόσκου για τις ελλείψεις στο 1ο και 2ο Λύκειο Μαυροθάλασσας Σερρών

"Αν και έχουν περάσει δύο μήνες από την έναρξη του σχολικού έτους, σχεδόν τίποτα δε λειτουργεί, όπως θα έπρεπε στα σχολεία του Νομού Τρικάλων". Με αυτά τα λόγια περιγράφουν οι βουλευτές του ΚΚΣ Αχ. Κανταρτζής και Β. Μπούτας την κατάσταση στα σχολεία του νομού, σε Ερώτησή τους προς τον υπουργό Παιδείας.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ αναφέρουν ότι για την κατάσταση αυτή ευθύνονται οι ελλείψεις καθηγητών, βιβλίων, υλικοτεχνικής υποδομής και η πλημμελής πληροφόρηση των εκπαιδευτικών από τους αρμόδιους του υπουργείου Παιδείας για τις αλλαγές που προωθούνται. "Ξενόγλωσσα βιβλία δεν έχουν σταλεί στα σχολεία, καθώς και τα βιβλία της Φυσικής της Β τάξης των Γενικών Λυκείων. Στο Ενιαίο Πολυκλαδικό Λύκειο υπάρχουν κενά καθηγητών Βιολόγου, Αρχιτέκτονα, Οικονομολόγου, Αγγλικών, τριών Κοινωνιολόγων και Πληροφορικής, με αποτέλεσμα να μη διδάσκονται τα ανάλογα μαθήματα". Αυτά τονίζουν οι βουλευτές του ΚΚΕ και συνεχίζουν: "Σ' όλα τα Ενιαία Λύκεια, το μάθημα της Πληροφορικής διδάσκεται (!) χωρίς ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Επίσης, το πρόβλημα να "στοιβάζονται" 35 μαθητές σε κάθε αίθουσα έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις. Στο Λύκειο Καλαμπάκας οι μαθητές της Γ' τάξης που παρακολουθούν τα μαθήματα της Β δέσμης δεν έχουν διδαχτεί καθόλου το μάθημα της Βιολογίας (λόγω έλλειψης καθηγητή), στο οποίο, όμως, το καλοκαίρι θα κληθούν να εξεταστούν". Σε ό,τι αφορά τα ΤΕΕ, τονίζεται ότι δε λειτουργούν καθόλου μέχρι στιγμής, αφού δεν έχουν βιβλία (τεχνολογικής εκπαίδευσης) και δεν έχουν ανακοινωθεί καν τα αναλυτικά προγράμματα.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ ρωτούν τον υπουργό, γιατί τόσες μέρες μετά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς παρατηρούνται οι παραπάνω ελλείψεις στα σχολεία του Νομού Τρικάλων και τι μέτρα προτίθεται να πάρει άμεσα, ώστε να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα και να λειτουργήσουν σωστά τα σχολεία.

Ελλείψεις σε καθηγητές και βιβλία

Στα προβλήματα του 1ου και 2ου Λυκείου Μαυροθάλασσας Σερρών,οι μαθητές των οποίων προχώρησαν σε αποχή από τα μαθήματά τους στις 30 Οκτώβρη και 2 Νοέμβρη, αναφέρονται με Ερώτησή τους προς τον υπουργό Παιδείας οι βουλευτές του ΚΚΕ Στ. Παναγιώτου και Μ. Μπόσκου.

Με τη διήμερη αποχή τους, οι μαθητές που είχαν και τη συμπαράσταση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, ζητούν το διορισμό του απαιτούμενου εκπαιδευτικού προσωπικού, κυρίως καθηγητών ειδικοτήτων και μαθημάτων επιλογής. Σύμφωνα με τους βουλευτές του ΚΚΕ, ως την πρώτη μέρα της αποχής δεν είχε διοριστεί καθηγητής Γαλλικών, ενώ κενές εξακολουθούν να παραμένουν οι θέσεις των καθηγητών Σχεδίου και Πληροφορικής.

Ζητούν, επίσης, την προμήθεια βιβλίων, κυρίως εκείνων των μαθημάτων, όπως κατεύθυνσης, όπου ο βαθμός του μαθήματος υπολογίζεται στο Εθνικό Απολυτήριο. Ενάμιση μήνα μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς, λείπουν τα βιβλία κατεύθυνσης όπως των Αρχαίων Ελληνικών, Φυσικής και Βιολογίας, και τα βιβλία Χημείας και Πληροφορικής.

Οι μαθητές ζητούν την εφαρμογή εβδομαδιαίου προγράμματος, που είναι αδύνατη λόγω των ελλείψεων, με αποτέλεσμα τα σχολεία να λειτουργούν στη βάση ημερήσιου προγράμματος. Διεκδικούν, επίσης, την κάλυψη των χαμένων ωρών στα μαθήματα που δεν έχουν διδαχτεί και τη λήψη μέτρων για τη δημιουργία υλικοτεχνικής υποδομής (εργαστήρια Φυσικής, Χημείας, Τεχνολογίας κ. ά.).

Οι βουλευτές του ΚΚΕ ρωτούν τον υπουργό Παιδείας, γιατί τόσες μέρες μετά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς υπάρχουν ακόμα τα παραπάνω προβλήματα και τι συγκεκριμένα μέτρα προτίθεται να πάρει, ώστε, επιτέλους, να αντιμετωπιστούν και αν θα επιμείνει η κυβέρνηση στην εφαρμογή του Ν. 2525/97"που οξύνει παραπέρα τα προβλήματα στο χώρο της παιδείας και έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση μαθητών, γονιών, εκπαιδευτικών και άλλων φορέων του λαϊκού κινήματος".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ