Παρασκευή 6 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΚΕΒΕ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Καταγγέλλει την αύξηση των δημοτικών τελών

Να αντιταχθούν οργανωμένα στις πολιτικές που βάζουν κι άλλα βάρη στις πλάτες των βιοτεχνών και εμπόρων ζητά με ανακοίνωση της η ΔΗΚΕΒΕ Θεσσαλονίκης, με αφορμή την αύξηση κατά 18% των δημοτικών τελών.

"Το δείγμα γραφής της βιάστηκε να μας υπενθυμίσει, αυξάνοντας τα δημοτικά τέλη κατά 18%, η παράταξη που διατηρήθηκε στη δημαρχιακή αρχή της πόλης μας", τονίζει η ΔΗΚΕΒΕ. "Ετσι, αυτοί που πέτυχαν να καταστήσουν τη Θεσσαλονίκη την πιο βρώμικη πόλη της Ευρώπης, βάζουν φαίνεται έναν εξίσου ζηλευτό στόχο: Να κάνουν το Δήμο Θεσσαλονίκης τον πρώτο φορομπήχτη. Δικαιολογημένα θα χαίρεται, λοιπόν, η κυβέρνηση, γιατί δημοτικές αρχές που υλοποιούν τόσο γρήγορα και με τέτοιο ζήλο τη "γραμμή" της για μεγαλύτερο χαράτσωμα των πολιτών, δύσκολα θα εύρισκε αποδοχή ακόμη και σε κυβερνητικούς δημάρχους".

Η ΔΗΚΕΒΕ Θεσσαλονίκης καταδικάζει την πολιτική αυτή και δηλώνει ότι "αισθάνεται δικαιωμένη για την υποστήριξη της στο μόνο φιλολαϊκό ψηφοδέλτιο, αυτό της ΔΑΚ". Καλεί τις οργανώσεις των επαγγελματιών, βιοτεχνών, εμπόρων της πόλης "να αντιταχθούν στην ενέργεια αυτή της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου και να αντιπαραταχθούν οργανωμένα στις πολιτικές, που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο βάζουν κι άλλα βάρη στις πλάτες των συναδέλφων και των άλλων εργαζομένων".

  • Να ανακληθεί αμέσως η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης, για την αύξηση των δημοτικών τελών ζητά και η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματίων Θεσσαλονίκης, χαρακτηρίζοντας το δήμο ως έναν καθαρά φοροεισπρακτικό μηχανισμό.

Στην ανακοίνωσή της η ΟΒΣΘ τονίζει: "τέτοιες αποφάσεις επιρρίπτουν ακόμη μεγαλύτερα οικονομικά βάρη στους πολίτες και τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις και μας κάνουν να πιστεύουμε ότι η δημοτική αρχή είναι εκτός πραγματικότητας, αφού δε λαμβάνει υπ' όψιν της ότι ζούμε σε μια περίοδο σφικτής οικονομικής πολιτικής και συνεχούς λιτότητας και ότι οι ΜΜΕ δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους, ούτε αντέχουν άλλα οικονομικά βάρη στις πλάτες τους".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ