Παρασκευή 6 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟΙ
Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο της ιδιωτικοποίησης

Την απαίτησή τους να μην περάσει η ιδιωτικοποίηση των ΕΛΤΑ και να αποσυρθεί το νομοσχέδιο της κυβέρνησης, διατράνωσαν χτες χιλιάδες ταχυδρομικοί υπάλληλοι, με την καθολική συμμετοχή τους στην 24ωρη προειδοποιητική απεργία.

Οι εργαζόμενοι, ανησυχώντας έντονα για την πορεία του δημόσιου ταχυδρομείου, αντιστέκονται στην κυβερνητική πολιτική, που, στο όνομα της οργάνωσης των ταχυδρομικών υπηρεσιών, νομιμοποιεί τη μέχρι τώρα παράνομη και ασύδοτη δράση των ιδιωτικών εταιριών και τους εκχωρεί το πανελλαδικό ταχυδρομικό δίκτυο των ΕΛΤΑ. Ταυτόχρονα, ανοίγει το δρόμο για το ξεπούλημα των κερδοφόρων υπηρεσιών του Οργανισμού και με την ίδρυση των θυγατρικών ή τη σύναψη "στρατηγικών συμμαχιών" παραδίδει τα ΕΛΤΑ στο ντόπιο και ξένο πολυεθνικό κεφάλαιο.

Η αποφασιστική συμμετοχή των εργαζομένων στη χτεσινή απεργία έδειξε, όχι μόνο την ικανότητά τους να ξεπερνούν τις αποπροσανατολιστικές τακτικές κάποιων πλειοψηφιών, αλλά και τη θέλησή τους, να κατοχυρώσουν το δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα του ταχυδρομείου και να μην επιτρέψουν τη συρρίκνωση του εισοδήματος, των συντάξεων και των δικαιωμάτων τους.

Και η χτεσινή απεργία φανέρωσε την ανάγκη, οι εργαζόμενοι, με πρωτοβουλίες, αποφασιστικότητα και οπλισμένοι με το δίκιο του αγώνα τους, να δώσουν συνέχεια στις κινητοποιήσεις τους και ν' αποτρέψουν τα σχέδια της κυβέρνησης. Προϋπόθεση γι' αυτό είναι η συσπείρωσή τους γύρω από τις ταξικές δυνάμεις και με στόχους, που θα χτυπάνε την κεντρική φιλοσοφία του νομοσχεδίου και της κυβερνητικής πολιτικής στα ΕΛΤΑ.

Καταγγελία της ΕΣΑΚ Φθιώτιδας

Την αντιδημοκρατική συμπεριφορά και ενέργεια του απερχόμενου προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων στα ΕΛΤΑ των Νομών Φθιώτιδας, Ευρυτανίας Γιάννη Ζάρα, στελέχους της ΠΑΣΚΕ, να μην επιτρέψει την τοποθέτηση του εκπροσώπου της ΕΣΑΚ και μέλους της διοίκησης του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Φθιώτιδας, στην εκλογοαπολογιστική συνέλευση του σωματείου, καταγγέλλει η Τοπική Επιτροπή Φθιώτιδας της ΕΣΑΚ.

Σε μια εποχή, τονίζει η ΤΕ ΕΣΑΚ, που όλες οι ΔΕΚΟ χτυπιούνται με τις ιδιωτικοποιήσεις, που ξεπουλιέται η δημόσια περιουσία, που ανατρέπονται εργασιακά δικαιώματα με την κατάργηση του 8ωρου και των ΣΣΕ, που η εισοδηματική πολιτική της κυβέρνησης προβλέπει αυξήσεις του 2% χωρίς διορθωτικό ποσό και χωρίς τιμαριθμοποίηση της φορολογικής κλίμακας, τι, αλήθεια, θα μπορούσαν να απαντήσουν στην πρόταση της ΕΣΑΚ για συσπείρωση και συντονισμό της δράσης των συνδικάτων;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ