Παρασκευή 6 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΑΘΗΤΕΣ ΝΥΧΤΕΡΙΝΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ
Διαδήλωσαν για το δικαίωμα στη μόρφωση και τη δουλιά

Αγωνιστικά απάντησαν χτες οι μαθητές νυχτερινών σχολείων του Λεκανοπεδίου στην πολιτική που τους στερεί το δικαίωμα στη γνώση. Στις 8 το βράδυ άρχισαν να συγκεντρώνονται στην πλατεία Κάνιγγος, από όπου πορεύτηκαν στο υπουργείο Παιδείας. Στη συγκέντρωση, που έγινε στην πλατεία Κάνιγγος, τη συμπαράστασή τους στον αγώνα των νυχτερινών μαθητών εξέφρασαν με την παρουσία τους, ο Οργανωτικός γραμματέας του ΕΚΑ Τ. Γόντικας,εκπρόσωποι των Συνδικάτων Εμποροϋπαλλήλων και Μετάλλου Αθήνας,η Γραμματεία Νέων της ΓΣΕΕ,οι καθηγητές του 5ου Εσπερινού Λυκείου Αθήνας,ο βουλευτής του ΚΚΕ Μπ. Αγγουράκης και η βουλευτής του ΔΗΚΚΙ Β. Αράπη.

"Το Λύκειο και το ΤΕΕ αποτελούν αυτή τη στιγμή ένα "κακοφτιαγμένο" κόσκινο, το οποίο θα διώχνει όσο γίνεται νωρίτερα τους μαθητές από το σχολείο" αναφέρει το συντονιστικό νυχτερινών σχολείων Αθήνας αναφερόμενο στις πολλαπλές εξετάσεις στην Α και Β Λυκείου και τις πανελλήνιες εξετάσεις στη Γ και Δ Λυκείου και τη φοίτηση στα ΤΕΕ που διαρκεί τεσσεράμισι χρόνια, με νομαρχιακές και πανελλήνιες εξετάσεις καθ' όλη τη διάρκεια.

"Σεισμός, σεισμός, νυχτερινών θα είναι η απάντηση από δω κι εμπρός", "Τίποτα, τίποτα δε μας σταματά τη μόρφωση θα πάρουμε με τον τσαμπουκά", ήταν τα συνθήματα που κυριάρχησαν στη χτεσινή μαζικότατη κινητοποίηση, η οποία μέσω των οδών Πατησίων και Σταδίου κατευθύνθηκε στο υπουργείο Παιδείας. Οι μαθητές των νυχτερινών σχολείων, διεκδικούν την κατάργηση του νόμου 2525/97 και ως εργαζόμενοι μαθητές αντιδρούν στα αντεργατικά μέτρα, που προωθεί η κυβέρνηση. Ζητούν, επίσης, να μην εφαρμοστεί ο νόμος για τα ΤΕΕ, ενιαίο 12ετές υποχρεωτικό δημόσιο δωρεάν σχολείο που θα δίνει σε όλους σύγχρονες γνώσεις και εφόδια, κατάργηση των ΙΕΚ και ΚΕΚ και δημιουργία συστήματος επαγγελματικής κατάρτισης, 15% του προϋπολογισμού για την παιδεία, επίλυση των υλικοτεχνικών προβλημάτων και διορισμούς εκπαιδευτικών από την επετηρίδα και να μην καταργηθεί το ποσοστό 1% εισαγωγής στα ΤΕΙ για τους μαθητές των νυχτερινών σχολείων.

Φτάνοντας στο υπουργείο Παιδείας, αντήχησε το σύνθημα "αυτό το υπουργείο δεν είναι της παιδείας, είναι των ΜΑΤ και της ολιγαρχίας". Εκεί, οι μαθητές δε βρήκαν κάποιον να τους δεχτεί και ανανέωσαν το ραντεβού τους στους αγώνες που έρχονται, παρότι η ηγεσία του υπουργείου είχε ενημερωθεί για την κινητοποίηση.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας (2005-03-02 00:00:00.0)
Το Υπουργείο Παιδείας βλάπτει σοβαρά την... Παιδεία (2001-11-30 00:00:00.0)
Να παρθούν μέτρα για τους νυχτερινούς μαθητές (2000-01-11 00:00:00.0)
Ο αγώνας τους φουντώνει (1999-12-16 00:00:00.0)
Η σκυτάλη σήμερα στους μαθητές νυχτερινών (1998-11-05 00:00:00.0)
Την Πέμπτη η κινητοποιήση (1996-03-12 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ