Παρασκευή 6 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ - ΚΤΗΜΑ "ΘΩΝ"
"Τσιμέντο" θέλει ο δήμος

Απέφυγε να υιοθετήσει η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου της Αθήνας την απόφαση του 7ου Διαμερίσματος να ζητήσει ανάκληση της οικοδομικής άδειας του εργολάβου, Μπ. Βωβού, η οικοδομή του οποίου στο λεγόμενο κτήμα "Θων",στους Αμπελόκηπους, ενδέχεται να είναι παράνομη.

Το θέμα δεσμεύτηκε να διερευνήσει ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Ηλ. Σκαλαίος και να φέρει εν ευθέτω χρόνω εισήγηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, χωρίς ωστόσο να διευκρινιστεί με σαφήνεια, αν αυτή θα αφορά το σύνολο του κτήματος, το τμήμα των τεσσάρων στρεμμάτων, όπου κτίζει ο εργολάβος ή το υπόλοιπο που φέρεται να ανήκει σήμερα σε ιδρύματα, τα οποία μάλιστα έχουν κατά καιρούς επιχειρήσει την εκποίησή του. Πάντως, καθώς το ιδιοκτησιακό καθεστώς του οικοπέδου αμφισβητείται και οι σημερινές εργασίες για την ανέγερση εμπορικού κέντρου στηρίζονται σε απόφαση να ανεγερθεί εκεί ξενοδοχείο επί χούντας, ο Λεων. Αυδής υπογράμμισε ότι για την ανάκληση της άδειας αρκεί το ότι η κατασκευή του σήμερα εξυπηρετεί άλλο σκοπό από αυτόν για τον οποίο απαλλοτριώθηκε το οικόπεδο.

Η στάση της πλειοψηφίας δεν έπεισε ούτε τους κατοίκους και τους εκπροσώπους των συλλόγων των Αμπελοκήπων ,που έχουν συγκροτήσει Επιτροπή Αγώνα για τη διάσωση του οικοπέδου και προγραμματίζουν τις επόμενες μέρες να οργανώσουν κινητοποιήσεις, αλλά και να καταθέσουν προσφυγές στο Συμβούλιο της Επικρατείας και το Συνήγορο του πολίτη, με στόχο να ανασταλούν οι εργασίες και να ανακληθεί η οικοδομική άδεια, ώστε να δοθεί το σύνολο του κτήματος για κοινόχρηστο πράσινο και την κάλυψη των αναγκών για σχολικό κτίριο στην περιοχή.

Τη συνεδρίαση απασχόλησε επίσης στην, προ ημερησίας διάταξης, συζήτηση το πρόβλημα των Κούρδων της πλατείας Κουμουνδούρου, οι οποίοι, όπως υπογράμμισε ο Λεων. Αυδής, έχουν εγκαταλειφθεί σε συνθήκες που αποτελούν προσβολή κατά του ανθρωπισμού.Ο ίδιος επισήμανε ότι η κεντρική διοίκηση έχει την υποχρέωση υποδοχής των ανθρώπων που ζητούν πολιτικό άσυλο, την οποία εκπληρώνει πλημμελώς. Ωστόσο, αυτό δεν απαλλάσσει το δήμο από τις ευθύνες του, αφού, όπως σημείωσε ο Λεων. Αυδής, οφείλει να τους παρέχει, εκτός των άλλων, υγειονομική περίθαλψη στα δημοτικά ιατρεία και άλλη βοήθεια για την ανακούφισή τους στις συνθήκες που διαβιούν σήμερα στην πλατεία. Σε αυτό το πλαίσιο, επανέφερε το αίτημα για τη δημιουργία στο Δήμο της Αθήνας υπνωτηρίου, όπου κάποιος θα μπορεί να περάσει τη νύχτα. Ο δήμος για την ώρα προτιμά να κλειδώνει τη νύχτα τις υπόγειες τουαλέτες της πλατείας, ώστε... να μην τις καταστρέφουν, ενώ παράλληλα με τη δικαιολογία του καθαρισμού καταβρέχει κάθε βράδυ την πλατεία, όπου σε κιβώτια οι μετανάστες προσπαθούν να ξεγελάσουν την αγωνία τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ