Παρασκευή 6 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΟΝΕΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ
Παράσταση διαμαρτυρίας σήμερα στο υπουργείο Παιδείας

Την εκρηκτική κατάσταση, που επικρατεί στα σχολεία του Πειραιά, επιβεβαιώνει και ο νομάρχης και ζητά λύσεις μπροστά στις κινητοποιήσεις μαθητών και γονιών

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποιεί σήμερα, στη 1μ.μ., στο υπουργείο Παιδείας η Ομοσπονδία Ενώσεων Γονέων Νομαρχίας Πειραιά, επιδιώκοντας συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου, προκειμένου να βρεθούν λύσεις για την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στα σχολεία του νομού, με την εφαρμογή της"μεταρρύθμισης". Η Ομοσπονδία Γονέων Πειραιά τονίζει ότι αυτή η άσχημη κατάσταση θα χειροτερέψει με τις περικοπές των κονδυλίων για την παιδεία από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Στο μεταξύ, ο νομάρχης Πειραιά Χρ. Φωτίου, με επιστολή του στον υφυπουργό Παιδείας "τον παρακαλεί" για "άμεσες ενέργειες" μπροστά στις επερχόμενες κινητοποιήσεις μαθητών και γονιών. Στο έγγραφο που απευθύνεται στον υφυπουργό Παιδείας, με ημερομηνία 3 Νοέμβρη, ο νομάρχης Πειραιά τονίζει:"Σας ενημερώνουμε, ότι η κατάσταση όσον αφορά τις ελλείψεις καθηγητών στη νομαρχία Πειραιά έχει φτάσει σε αδιέξοδο. Ηδη συμπληρώνονται δύο μήνες από την έναρξη του σχολικού έτους και λείπουν 250 εκπαιδευτικοί όλων των ειδικοτήτων. Υπάρχουν σχολεία, όπου οι μαθητές δεν κάνουν μάθημα όλη την ημέρα. Το πρόβλημα χειροτερεύει με την έλλειψη βιβλίων.

Οι γονείς διαμαρτύρονται για τα πολυπληθή τμήματα άνω των 30 μαθητών και οι μαθητές ετοιμάζουν κινητοποιήσεις. Παρακαλούμε για τις άμεσες ενέργειές σας".

Ο νομάρχης δεν παίρνει θέση για τα προβλήματα, όμως με το παραπάνω έγγραφο επιβεβαιώνονται για μια ακόμα φορά οι καταγγελίες εκπαιδευτικών και γονιών για τα προβλήματα στα σχολεία του Πειραιά. Παράλληλα, επιβεβαιώνονται και οι καταγγελίες των Νομαρχιακών Συμβούλων της ΝΑΣ Πειραιά Ελπίδας Παντελάκη και Γιώργου Λαγωνίκα για ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς, συνωστισμό μαθητών σε τάξεις με περισσότερους από 30 μαθητές, ενώ επιπλέον ο Νομάρχης αναφέρεται και σε ελλείψεις σε βιβλία.

  • Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας προγραμματίζουν σήμερα και οι μαθητές σχολείων του Περάματος, ενώ στο πλευρό τους βρίσκεται και η Δημοτική Αρχή της πόλης.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ