Παρασκευή 6 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
84Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΘΗΝΑΣ
Αντίδραση στις συμπτύξεις των τμημάτων

Την ακύρωση των συμπτύξεων των τμημάτων ζητούν οι γονείς των μαθητών του 84ου Δημοτικού Σχολείου Αθήνας, στο οποίο το δεύτερο μήνα της σχολικής χρονιάς έφτασε η εγκύκλιος για τη σύμπτυξη τμημάτων μέχρι του αριθμού των 30 μαθητών.

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων, αναφερόμενος στο Νόμο 1566/85, τον οποίο επικαλείται το υπουργείο Παιδείας προκειμένου να προωθήσει τις συμπτύξεις, τονίζει ότι τα νέα προγράμματα και οι μέθοδοι διδασκαλίας, σε σχέση με το 1985, σύμφωνα και με τις απόψεις των εκπαιδευτικών φορέων απαιτούν τμήματα 18 - 23 μαθητών. Τονίζουν, επίσης, ότι οι συμπτύξεις επιδεινώνουν τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει η λειτουργία του σχολείου σε διπλή βάρδια, εξαιτίας της έλλειψης σχολικών βιβλίων και κάνουν λόγο και για το ζήτημα του μεγάλου αριθμού αλλοδαπών μαθητών (πάνω από 40%) με προβλήματα γλώσσας και με διαφορετικές πολιτισμικές αναφορές.

Οι μαθητές καταγγέλλουν επίσης ότι από τη μια υπάρχουν σχολεία με ολιγομελή τμήματα 16 - 22 μαθητών με πρωινή βάρδια και από την άλλη το 84ο σχολείο που λειτουργεί σε διπλή βάρδια με τμήματα 27 - 30 μαθητών. Σύμφωνα με το Σύλλογο Γονέων, την αντίθεσή του στις συμπτύξεις έχει εκφράσει το Σχολικό Συμβούλιο των εκπαιδευτικών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ