Σάββατο 12 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
"Καλώς δεχτήκαμε" τους επικυρίαρχους!

Τον χτεσινό κατάπλου του οχηματαγωγού του γαλλικού πολεμικού ναυτικού OURAGAN κατήγγειλε, με ανακοίνωσή της, η ΚΟΘ του ΚΚΕ

Στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης κατέπλευσε χτες το πρωί το οχηματαγωγό του Γαλλικού Πολεμικού Ναυτικού OURAGAN και μετέτρεψε το χώρο του λιμανιού σε χώρο εκκίνησης εκστρατείας για τη στήριξη των προκλητικών επεμβάσεων του ΟΑΣΕ σε βάρος των λαών της περιοχής.

Αμέσως μετά τον κατάπλου, το γαλλικό οχηματαγωγό άρχισε να ξεφορτώνει στην αποβάθρα στρατιωτικά οχήματα μεταφοράς στρατιωτών, τζιπ και άλλο υλικό που προορίζονται για τη ΝΑΤΟική στρατιωτική επέμβαση στο Κοσσυφοπέδιο, στα πλαίσια της πολυεθνικής δύναμης του ΟΑΣΕ.

Η "συμμαχική απόβαση" στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης συνέπεσε με την 24ωρη πανελλαδική απεργία των λιμενεργατών. Οι λιμενεργάτες που απεργούσαν, με κύριο αίτημα να μην ξεπουληθεί το λιμάνι της πόλης, είχαν αναρτήσει στην είσοδο του λιμανιού πανό με τα συνθήματα: "ΟΧΙ στην εκποίηση των λιμανιών στα ξένα και ντόπια μεγάλα συμφέροντα". "Να πουλάς είναι εύκολο. Δύσκολο είναι να χτίζεις". "Οχι στο ξεπούλημα. Τα λιμάνια είναι και θα μείνουν ελληνικά".

Κι όμως, άλλες οι επιθυμίες των εργαζομένων και άλλες οι βουλές των κυβερνώντων και των στρατοκρατικών οργανισμών του ιμπεριαλισμού, που σ' αυτούς συμμετέχει και η χώρα μας. Με την ακολουθούμενη κυβερνητική πολιτική το λιμάνι της Θεσσαλονίκης έχει ήδη πουληθεί "στα μεγάλα συμφέροντα".

Ετσι από χτες το πρωί το δεύτερο λιμάνι της χώρας μετατράπηκε σε ορμητήριο των ΝΑΤΟικών τυχοδιωκτισμών και επικίνδυνων παιχνιδιών εξουσίας, που βάζουν σε κίνδυνο την ειρήνη στα Βαλκάνια και εμπλέκουν τη χώρα μας σε περιπέτειες με απρόβλεπτες συνέπειες.

Η ΚΟΘ του ΚΚΕ

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η ΚΟΘ του ΚΚΕ σχετικά με το γεγονός αυτό αναφέρεται:

""Καλώς δεχτήκαμε" τους επικυρίαρχους!!!

Εμείς απαντούμε:

- Η Ελλάδα δεν είναι προτεκτοράτο, έξω οι βάσεις και το ΝΑΤΟ.

- ΟΧΙ στη μετατροπή του Λιμανιού σε ορμητήριο των ιμπεριαλιστών.

- ΟΧΙ στην εμπλοκή της χώρας μας στις δυνάμεις ταχείας επέμβασης.

Το λιμάνι της Θεσσαλονίκης δεν είναι μόνο το στόχαστρο της ιδιωτικοποίησης, αλλά μετατρέπεται μέρα τη μέρα σε βάση εξόρμησης των Δυνάμεων Ταχείας Επέμβασης, είτε με την ομπρέλα του ΝΑΤΟ είτε του ΟΑΣΕ.

Η απόβαση της πολυεθνικής δύναμης, που άρχισε και βρίσκεται σε εξέλιξη από σήμερα (σ. σ. χτες) το πρωί, είναι η πιο τρανή απόδειξη.

Δεν πρόκειται για επίσκεψη καλής θέλησης, αλλά για την προετοιμασία επεμβάσεων στην ευρύτερη περιοχή.

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με τη στάση της αυτή μετατρέπει ολόκληρη τη Βόρεια Ελλάδα σε προγεφύρωμα και βάση εξόρμησης του ΝΑΤΟ, για τους τυχοδιωκτισμούς του σε βάρος του ελληνικού λαού και όλων των βαλκανικών λαών.

Η ΚΟΘ του ΚΚΕ καλεί το λαϊκό κίνημα της πόλης να δυναμώσει την αντίσταση και τον αγώνα του, για να μη μετατραπεί το λιμάνι και η ευρύτερη περιοχή σε κέντρο εξόρμησης του ιμπεριαλισμού".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ