Σάββατο 12 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Εκκληση της "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ"

Οσο κι αν φαίνεται απίστευτο παραμένει αναμφισβήτητο γεγονός ότι σήμερα - ύστερα από αρκετά χρόνια μετά την αναγνώριση της Εθνικής μας Αντίστασης - απομένει ικανός αριθμός αγωνιστών που δεν έχουν αποκατασταθεί υλικά, με συνέπεια να μην έχουν κανένα πόρο ζωής, καμιά ασφαλιστική κάλυψη, που σε προχωρημένη όλοι πια ηλικία και σοβαρά κλονισμένη την υγεία τους, αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης.

Είναι στ' αλήθεια θλιβερό ότι στους ανθρώπους αυτούς η υλική τους αποκατάσταση παραμένει αβέβαιη προσδοκία.

Κάτω απ' αυτές τις συνθήκες το έργο της συμπαράστασης και υλικής και ηθικής βοήθειας - όπως σας είναι γνωστό - έχει αναλάβει από την ίδρυσή της το 1975 η "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ", που το επιτέλεσε και το επιτελεί με επιτυχία, χάρη και στη δική σας πρόθυμη συμπαράσταση, κάτω από τις γνωστές δύσκολες οικονομικές συνθήκες που μαστίζουν τη χώρα μας. Είναι έργο τιμής στους ανθρώπους που έδωσαν τα πάντα για την Πατρίδα και τη Δημοκρατία, που αντί Εθνική Τιμή γνώρισαν διώξεις, φυλακίσεις κι άλλους κατατρεγμούς, με συνέπεια τη σημερινή τραγική τους κατάσταση.

Το έργο του Σωματείου μας υπήρξε πάντα δύσκολο τα 23 χρόνια λειτουργίας του. Είναι βασανιστική η συνεχής προσπάθεια εξεύρεσης οικονομικών πόρων για την αντιμετώπιση των μεγάλων αναγκών των ανθρώπων του περιθάλπουμε. Ομως οι δυσκολίες αυτές ποτέ δε μας έκαμψαν, ποτέ δε μας εμπόδισαν να συνεχίσουμε την προσπάθεια για την εκπλήρωση του καταστατικού μας χρέους, χάρη και στην πολύτιμη - επαναλαμβάνουμε - δική σας συμπαράσταση. Οι συνδρομές των μελών μας, οι προσφορές των φίλων μας δεν αποδίδουν επαρκείς πόρους.

Γι' αυτό οργανώνουμε κάθε χρόνο δύο οικονομικές εξορμήσεις - Πάσχα και Χριστούγεννα - προσπαθώντας ν' αυξήσουμε τους πόρους μας.

Ετσι οργανώνουμε και φέτος τη χριστουγεννιάτικη εξόρμησή μας που σας αναγγέλλουμε μ' αυτό μας το γράμμα.

Μ' αυτό ζητάμε και πάλι τη συμπαράστασή σας που είμαστε βέβαιοι και τώρα - όπως τόσα χρόνια - δε θα μας την αρνηθείτε.

Μ' αυτή τη βεβαιότητα σας ευχαριστούμε προκαταβολικά και σας ευχόμαστε ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΚΙ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΙΚΟ ΤΟ ΝΕΟ ΕΤΟΣ 1999.

Οι προσφορές σας γίνονται δεκτές στα γραφεία του Σωματείου μας, Ακαδημίας 78, τηλ. 3822776, και στην Εθνική Τράπεζα (υποκατάστημα Κάνιγγος) στο λογαριασμό 129/480210/14.

Με πολύ τιμή

Ο πρόεδρος

Βασίλης Φίλιας

Η γεν. γραμματέας

Δανάη Ψιλοπούλου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ