Σάββατο 12 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αποχαιρετισμός στον Λουκά Γούλατη

Οικείοι, φίλοι και σύντροφοι, δημοσιογράφοι και αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης αποχαιρέτησαν χτες στην κηδεία του από το μικρό εκκλησάκι του Νεκροταφείου Ζωγράφου τον αντιστασιακό δημοσιογράφο Λουκά Γούλατη, που πέθανε προχτές.

Ο Λ. Γούλατης, γεννήθηκε στην Αμφίκλεια Λοκρίδας και σπούδασε δάσκαλος, εντάχθηκε, από την αρχή, στο ΕΑΜ μέσα από τις γραμμές του οποίου συμμετείχε στην Εθνική Αντίσταση για το διώξιμο των κατακτητών. Για τις ιδέες του και τα "πιστεύω" του, που υπερασπίστηκε μέχρι το τέλος της ζωής του, ο Λουκάς Γούλατης διώχτηκε, φυλακίστηκε και εξορίστηκε από το μετεμφυλιακό κράτος, όπως χιλιάδες ακόμα κομμουνιστές, αγωνιστές της Εθνικής μας Αντίστασης. Αφέθηκε, τελικά, ελεύθερος το 1960 από την πολύχρονη εξορία. Δούλεψε για μικρό διάστημα σαν διορθωτής - δημοσιογράφος στην προδικτατορική "Αυγή" και στο "Νέο Ανένδοτο". Αργότερα εργάστηκε ως διορθωτής στην εφημερίδα "Ακρόπολη" και πολλά περιοδικά.

Τον Λουκά Γούλατη, αποχαιρέτησαν χτες στην κηδεία του ο Δημήτρης Σέρβος εκ μέρους της ΚΟ Δημοσιογράφων, ενώ στην αγωνιστική αντιστασιακή και δημοσιογραφική προσφορά του αναφέρθηκε ο Ν. Καραντηνός μέλος της διοίκησης της ΕΣΗΕΑ και πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Δημοσιογράφων Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης 1941 - 45, του οποίου μέλος ήταν και ο Λουκάς Γούλατης. Από την ΠΟΕΣΥ, αποχαιρέτησε ο πρόεδρός της Δ. Γκλαβάς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ